- 3 pomarańcze i 1 cytryna wykonanie Jako dodatek do wina lub herbaty, jako aromat do ciast i kremów, czy do zapachowego cukru:-). Pomarańcze dokładnie myjemy,nastepnie obieramy i oczyszczamy skórki z białej części .Pomarańczę i białą część skórki możemy wykorzystać w wyciskarce soków.Skórkę mielimy w maszynce do mięsa.Zmielona wysypujemy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia.Suszymy w temp ok. 120 stopni C przez 20-25 min. Suchą i wystudzoną skórkę umieszczamy w słoiku.... piękny aromat pomarańczy i cytryny unosi sie w powietrzu.....! Oltre al vino o tè, come aromatizzante per torte e creme, come colorante per verificare se lo zucchero:-). Arance lavare accuratamente, quindi peeling e la pulizia della pelle - la pelle dobbiamo privare la parte bianca .Skórkę macinare in un robot da cucina per mięsa.Zmielona versiamo sulla placca rivestita di carta pieczenia.Suszymy wtemp circa 120 ° C per 20-25 minuti.. La crosta raffreddata secco e mettere in un vaso .... bel profumo di arance!
niedziela, 4 stycznia 2015
Sproszkowana pomarańcza --- arancione in polvere
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com