Google+ Followers

Sproszkowana pomarańcza --- arancione in polvere

    •   3 pomarańcze     i   1 cytryna                                                                                                                                            wykonanie                                                                                               Jako dodatek do wina  lub  herbaty, jako aromat do ciast i kremów,  czy do zapachowego  cukru:-).  Pomarańcze dokładnie myjemy,nastepnie obieramy i oczyszczamy skórki z białej części .Pomarańczę i białą część skórki możemy wykorzystać w wyciskarce soków.Skórkę mielimy w maszynce do mięsa.Zmielona wysypujemy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia.Suszymy w temp ok. 120 stopni C przez 20-25 min.   Suchą i wystudzoną skórkę umieszczamy w słoiku.... piękny aromat pomarańczy i cytryny unosi sie w powietrzu.....!     
                                            
                                                             
      Oltre al vino o tè, come aromatizzante per torte e creme, come colorante per verificare se lo zucchero:-). Arance lavare accuratamente, quindi peeling e la pulizia della pelle - la pelle dobbiamo privare la parte bianca .Skórkę macinare in un robot da cucina per mięsa.Zmielona versiamo sulla placca rivestita di carta pieczenia.Suszymy wtemp circa 120 ° C per 20-25 minuti.. La crosta raffreddata secco e mettere in un vaso .... bel profumo di arance!