sobota, 11 kwietnia 2015

czerwona kapusta -sok

Składniki
  • ćwierć główki kapusty czerwonej
  • 2 jabłka
  • garść zielonej pietruszki ,około 1 szklanki
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
  • 2 plasterki imbiru.
Wykonanie
Podawać pojedynczo listki, na koniec twardy owoc lub warzywo (np. kawałek jabłka, ) Najlepiej jest wyciskać je w następującej kolejności: liście zielonej pietruszki, ,jabłko,kapusta czerwona w kawalkach,pomarańcza ,imbir i tak na przemian do konca składników Niewielka porcja soku zaspokoi zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Dla osób, które nie przepadają za warzywami. Połączenie warzyw i owoców nada codziennemu życiu mnóstwo energii. Warzywa i owoce zawierają dużo błonnika, który ma właściwości oczyszczające, obniża cholesterol oraz  zmniejsza uczucie głodu.  W świeżych sokach znajdziemy m.in. minerały, witaminy, niezbędne kwasy tłuszczowe, białka, węglowodany i wiele innych cennych związków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...