Składniki
- ćwierć główki kapusty czerwonej
- 2 jabłka
- garść zielonej pietruszki ,około 1 szklanki
- 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
- 2 plasterki imbiru.
Podawać
pojedynczo listki, na koniec twardy owoc lub warzywo (np. kawałek
jabłka, ) Najlepiej jest wyciskać je w następującej kolejności:
liście zielonej pietruszki, ,jabłko,kapusta czerwona w
kawalkach,pomarańcza ,imbir i tak na przemian do konca składników
Niewielka porcja soku zaspokoi zapotrzebowanie na składniki
odżywcze. Dla osób, które nie przepadają za warzywami. Połączenie
warzyw i owoców nada codziennemu życiu mnóstwo energii. Warzywa i
owoce zawierają dużo błonnika, który ma właściwości
oczyszczające, obniża cholesterol oraz zmniejsza uczucie
głodu. W świeżych sokach znajdziemy m.in. minerały,
witaminy, niezbędne kwasy tłuszczowe, białka, węglowodany i wiele
innych cennych związków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com