- Składniki :
- 450g kalafiora -różyczki
- 2 jajka
- ser Landle Weinkase***-lub inny żółty
- 2-3 łyżki zielonej pietruszki
- 3-4 łyżki szczypioru
- 2-3 łyżki keczupu do smarowania
Wykonanie
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Ugotuj kalafior do miękkości. Ostudzony
drobno posiekaj. Następnie umieść kalafior w ręczniku i wyciśnij
nadmiar wody, tak aby był całkowicie suchy. W misce wymieszaj 2
jajka,dodaj kalafior .Wszystko mieszaj do połączenia skladników na
jednolita masę . Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i rozłóż
kolafiorową
masę w formie koła,przypominające pizze.. Piec w nagrzanym piekarniku
przez 10-15 minut do zlotego koloru.Gotowy blat posmaruj keczupem ,wsyp
garść zielonej pietruszki,szczypiorku i posyp serem. Ponownie wsadź do
piekarnika na 6-8 minut do rozpuszczenia i zarumienienia sera i gotowe mega pyszne jedzonko.Polecam...i...SMACZNEGO:) *** Wygląd i konsystencja:Landle
Weinkase - ser półtwardy ma kształ cylindryczny o średnicy 26cm,
wysokości 8cm. Ser waży 4kg. Wnętrze gładkie z niewielkimi dziurami. Ser
ma ciemną, czerwoną skórkę, którą uzyskuje się poprzez przecieranie jej
czerwonym winem.
Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego Dojrzewa przez 4 miesiące.
Smak i
zapach:Smak aromatyczny, owocowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com