Składniki:
- 6-8 łyżek oliwy z oliwek
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 ½ łyżki curry w proszku
-
3 łyżki octu jabłkowego
-
1 ½ łyżki cukru
-
2 pomidory, posiekane
-
3 papryki (mix żółty i czerwony), pokroić w plastry 1cm
-
2 cebule średnie, obrane i pokrojone w 1cm plastry
-
2 ząbki czosnku, zgnieciony
-
3 liście laurowe
-
filet z łososia,lub innej ryby, pokroić na cztery części
-
20g posiekanej kolendry
- sól i pieprz do smaku
- 1 duże jajko rozbełtane
- 200ml cieplej wody
- mąka do obtoczenia ryby,
Wykonanie
Smażymy z obydwu stron przez 1-2 minuty.Rybe dodaj do sosu ,następnie wlej okolo 150-200ml wody .
Duś rybę w sosie przez 10-12 minut, aż ryba będzie gotowa,miękka . Podawaj posypaną,,posiekana zieloną kolendrą.
Jeden z moich ulubionych przepisów. Podawać z kawałkiem chleba.Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com