Google+ Followers

ptasie falszywe nozki


Składniki
ciasto:
200 ml jogurtu
sól - do smaku
1/2 łyżeczki sody
250-300 g mąki

Nadzienie

500 g piersi kurczaka
1-2 cebule-duza jedna ,male 2
3-5 ząbków czosnku
mielony czarny pieprz - do smaku
słone paluszki
1-2 jajka do obtaczania
panierka -bułka tarta ,lub panko jak u mnie
oliwa,lub maslo klarowne do smażenia




Wykonanie

Jogurt mieszamy z solą i sodą. Mąke przesiewamy na stolnice ,lub do miski,dodajemy roztwór ,mieszamy i zagniatamy ciasto nie za twarde.
Wypełnienie: Filet zemleć ,cebulę drobniutko posiekać.Dodać sól, pieprz do smaku i wszystko wymieszać.
Ciasto rozwałkować i wyciąć kółka . Na środek , każdego koło w środku umieścić paluszek .Teraz na to wszystko położyc przygotowany farsz.Zlepić jak pieroga.
Przygotuj jajko i bułkę tartą .Zamocz noge w jajku. Następnie obtoczyć w panko. Smażyć z obu stron na złoty kolor,na maśle ,lub olej na małym ogniu. Usmażony odsączyc na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu...ja smażyłam na małej ilości tluszczu po 2minuty z ,każdej strony ,a następnie włożyłam do piekarnika na 6 minut.

Przepis ze strony: Food.ua