Składniki:
- 6-8 łyżek oliwy z oliwek
 - 
1 łyżka nasion kolendry
 - 
1 ½ łyżki curry w proszku
 - 
3 łyżki octu jabłkowego
 - 
1 ½ łyżki cukru
 - 
2 pomidory, posiekane
 - 
3 papryki (mix żółty i czerwony), pokroić w plastry 1cm
 - 
2 cebule średnie, obrane i pokrojone w 1cm plastry
 - 
2 ząbki czosnku, zgnieciony
 - 
3 liście laurowe
 
- 
filet z łososia,lub innej ryby, pokroić na cztery części
 
- 
20g posiekanej kolendry
 - sól i pieprz do smaku
 - 1 duże jajko rozbełtane
 - 200ml cieplej wody
 
- mąka do obtoczenia ryby,
 
Wykonanie
Smażymy z obydwu stron przez 1-2 minuty.Rybe dodaj do sosu ,następnie wlej okolo 150-200ml wody .
Duś rybę w sosie przez 10-12 minut, aż ryba będzie gotowa,miękka . Podawaj posypaną,,posiekana zieloną kolendrą.
Jeden z moich ulubionych przepisów. Podawać z kawałkiem chleba.Smacznego:)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com