-
Składniki:
- 0,5 kg mielonego indyka
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- pęczek pietruszki
- estragon
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól,pieprz
- 30-40 dag fasolki maslowej
- olej,
WYKONANIE
Całość wyrabiamy i formujemy kotlety Obtaczamy je z obu stron w płatkach kukurydzianych
Na grillowej patelni wlewamy troche oleju i gdy będzie gorący, ukladamy kotlety i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Gotowe kotlety polewamy sosem porzeczkowo.W między czasie gotujemy w osolonej wodzie fasolke do miękkości.
SOS Skladniki 1 szkl. porzeczki czarnej,2-3 łyżki chrzanu ze słoiczka ,sol,pieprz do smaku,1-2 łyżeczki cukru brązowego do smaku
WYKONANIE Porzeczke i chrzan miskujemy ,doprawiamy sola i pieprzem .Dosypujemy cukier i calość zagotowujemy na małym ogniu około 10-15 minut.Gotowe