wtorek, 17 czerwca 2014

PESTO Z RUKOLI I MIGDAŁÓW

                          
    SKŁADNIKI                                                                                                                                 

       oliwa         ,10dag rukoli ,   3 łyżki migdałowych płatków             ,  2 ząbki czosnku     , 6 dag parmezanu         ,sól,pieprz          ,  pęczek mlodej dymki                                                                                                                                                                                                                                                     WYKONANIE 
Płatki migdałowe uprażyc na suchej patelni.Rukolę i dymkę umyć ,osuszyć ,drobno posiekać.Parmezan zetrzec na drobnych oczkach.Czosnek obrać.Do blendera wrzucić rukolę ,polowę dymki,czosnek ,płatki migdałowe i parmezan.Wszystko zmiksować .Doprawić pieprzem oraz solą .Wlać okolo 5 łyżek oliwy(ma powstac dość rzadka masa).Ponownie zmiksować.GOTOWEDomowy Wyrób

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...