wtorek, 17 czerwca 2014

Zapiekanka z makaronu i jajka






 składniki:

  • dowolny makaron - 500-600 gramów
  • pomidory 1-2 sztuki
  • ser gouda - 150-200 gramów
  • tłuszcz do formy
  •  kukurydza

  •    4 jajka                                                                                groszek zielony -prosto z ogródka                                                                                                                                          SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  •  Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy  zimną wodą i odsączamy z wody.Pomidory myjemy i kroimy w plastry.Ugotowany makaron układamy w naczyniu żaroodpornym.Doprawiamy solą i pieprzem.Makaronposypujemy kukurydzą i zielonym groszkiem .Na wierzch ukladamy plastry pomidora ,a nastepnie ser żółty. Wszystko zapiekamy pod przykryciem 20-25minut w 190-200 stopniach C.Na zapiekanke układamy usmażone jajka.Smacznego




Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...