Do wrzątku dać kurczaka,szczypte kurkumy,kminek i gotujemy okolo półtorej godziny.Następnie dodajemy marchewkę ,pietruszkę,seler ,por.Do gotującego rosolu wrzucamy czosnek,imbir,pieprz cayenne,wegete.Dodajemy szczyptę bazylii.Pęczek zielonej pietruszki ,liście selera i kopru związujemy w pęczek i dodajemy do rosołu.Gotujemy około 1 godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa .W razie potrzeby uzupelniamy rosół wrzątkiem.Doprawiamy szczyptą kminku ,pieprzem i sola do smaku.Smacznego
poniedziałek, 16 czerwca 2014
Plywający makaron--rosół inaczej
http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/06/plywajacy-makaron-roso-inaczej.html
3- 4 litry
wrzącej
wody
szczypta kurkumy
1/3 łyżeczki kminku
1/2 kurczaka ,lub kaczki
3-4 średnich ,przekrojonych
marchewek
1 duża
pietruszka
kawałek selera
por lub 2
cebule
3-4
ząbki czosnku
1/2
łyżeczki imbiru
wegeta ,lub sól 1 łyżeczke do smaku
na
czubku noża pieprzu cayenne
1 pęczek
zielonej pietruszki
3-4
zielone liście selera kilka
3-4
lodyżki kopru
bazylia do smaku
SPOSÓB WYKONANIA
Do wrzątku dać kurczaka,szczypte kurkumy,kminek i gotujemy okolo półtorej godziny.Następnie dodajemy marchewkę ,pietruszkę,seler ,por.Do gotującego rosolu wrzucamy czosnek,imbir,pieprz cayenne,wegete.Dodajemy szczyptę bazylii.Pęczek zielonej pietruszki ,liście selera i kopru związujemy w pęczek i dodajemy do rosołu.Gotujemy około 1 godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa .W razie potrzeby uzupelniamy rosół wrzątkiem.Doprawiamy szczyptą kminku ,pieprzem i sola do smaku.Smacznego
Do wrzątku dać kurczaka,szczypte kurkumy,kminek i gotujemy okolo półtorej godziny.Następnie dodajemy marchewkę ,pietruszkę,seler ,por.Do gotującego rosolu wrzucamy czosnek,imbir,pieprz cayenne,wegete.Dodajemy szczyptę bazylii.Pęczek zielonej pietruszki ,liście selera i kopru związujemy w pęczek i dodajemy do rosołu.Gotujemy około 1 godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa .W razie potrzeby uzupelniamy rosół wrzątkiem.Doprawiamy szczyptą kminku ,pieprzem i sola do smaku.Smacznego