Składniki na spód:
=cukier perlisty=pokruszone ciastka,lub biszkopty =amaretto 3-4 łyżki
Masa serowa:
=3 żółtka
=1kg sera w wiaderku
=300 ml śmietany kremówki
=6 łyżki cukru pudru
= 3czubate łyżki żelatyny
=okolo 1 kg truskawek = 4 gakaretki
=łyżka masła WYKONANIE Kremówkę
ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder utarty z masłem i żółtkami.Wszystko razem krotko ubijamy. Stopniowo dodajemy ser cały czas miksując. Żelatynę
rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko studzimy i łączymy z masa serowa ,dalej miksując .W tortownicy wyłożonej papierem ,zakrywamy dno ,pokruszonymi ciastkami.
Pokruszone ciastka ,zakrywamy masą serową ,wokoło układamy połówki truskawek .Na to wylewamy połowę tężejącej galaretki i jak galaretka stężeje ,wykładamy reszte masy serowej. Wkładamy do lodówki do stężenia. Następnie układamy truskawki i zalewamy reszta galaretki Smacznego