- 100 g mielonych migdałów bez skórki
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g drobnego cukru
- 150 g suchego maku
- 8 białek
- 4 żółtka
WYKONANIE
Białka ubijamy na sztywną pianę,stopniowo dodając
cukier. W momencie kiedy białka będą sztywne i błyszczące
,dodajemy stopniowo cukier .Miksujemy do rozpuszczenia cukru ,dodając
kolejno żółtka. Następnie wsypujemy migdały,mak i
wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Blachę z
piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia
powstałą mase . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temp. 170 C około 16-20 minut-do
suchego patyczka. Upieczone
ciasto studzimy.
. MASA JABŁKOWA
SKŁADNIKI
. MASA JABŁKOWA
SKŁADNIKI
- 1 kg jabłek
- 1 budyń śmietankowy
- ½ szklanki soku jabłkowego, lub innego
WYKONANIE
Jabłka obrać ze skórki pokroić w kostkę i smażyć aż będą miękkie. Dodać cukier do smaku i dalej smażyć.
Budyń rozmieszać w soku jabłkowym i wlać do usmażonych jabłek, gotować mieszając cały czas aż masa zgęstnieje.
KREM
SKŁADNIKI
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki rumu
- 3 łyżki maki pszennej
- 4 łyżki cukru
- cukier wanilinowy
- 200 g miękkiego masła
- 2 żółtka
WYKONANIE
Jedna
szklankę .
mleka
zagotować. Drugą szklankę mleka wymieszać z żółtkami, cukrami
i mąką. Wlać na gotujące się mleko i doprowadzić do wrzenia.
Tak powstały budyń przykryć i wystudzić.
Miękkie
masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na
koniec wlać rum i krótko zmiksować.
Krem
wyłożyć na placek z makiem przykryć drugim plackiem
lekko docisnąć. CIASTO
DO ORZECHÓW
SKŁADNIKI
Pokroić nożem margarynę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto.
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy placek na wielkość blachy-u mnie 36X23cm. Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły. - - MASA ORZECHOWA
SKŁADNIKI
200-300 g orzechów włoskich
120 g margaryny
2 łyżki miodu
100 g cukru
WYKONANIE
Orzechy pokroić. Masło z cukrem i miodem zagotować .Podgrzewać mieszając cały czas aż się połączą, uważać aby nie przywarły do dna.. Gorące nakładać na warstwy ciasta..
SKŁADNIKI
- 3 szklanki mąki
- 250g margaryny
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
Pokroić nożem margarynę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto.
Zostawić w lodówce na 30 minut.
Podzielić na 3 części rozwałkować każdy placek na wielkość blachy-u mnie 36X23cm. Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły. - - MASA ORZECHOWA
SKŁADNIKI
200-300 g orzechów włoskich
120 g margaryny
2 łyżki miodu
100 g cukru
WYKONANIE
Orzechy pokroić. Masło z cukrem i miodem zagotować .Podgrzewać mieszając cały czas aż się połączą, uważać aby nie przywarły do dna.. Gorące nakładać na warstwy ciasta..
1 Dżem śliwkowy ŁĄCZENIE
od spodu..
- warstwa ciasta z orzechami
- warstwa jabłek
- ciasto z orzechami
- dżem śliwkowy,
- ciasto makowe,
- ,warstwa kremu
- i ciasto orzechowe na wierzch...
- BOMBA KALORYCZNA ale Smaczna.... ps.jest ciut zabawy ,ale warto dla smaku i zadowolonych min gości..kto lubi jabłka i mak ten będzie zadowolony..
----TORTA
100g mandorle tritate, sbucciate
100g cocco disidratato
Zucchero semolato 100 g
150 g di papavero secco
8 proteine
4 tuorli d'uovo
Proteine ATTUAZIONE macellati sul rigido, zucchero aggiungendo gradualmente. Una volta che la proteina sarà rigida e lucida, aggiungere gradualmente lo zucchero a sciogliere lo zucchero .Miksujemy aggiungendo i tuorli. Poi versare le mandorle, semi di papavero e cocco. Tutti mescolare delicatamente con un cucchiaio. Scheda imbottita dal forno con carta da forno e versate la massa risultante a lei. Mettete in forno preriscaldato. Cuocere in forno a temperatura. 170 C, circa 16-20 minuti, un bastone a secco. La torta raffreddare.
APPLE PESO
INGREDIENTI
1 kg di mele
1 budino cremoso
½ tazza di succo di mela, o altro
ESECUZIONE
Sbucciare le mele, tagliarle a dadini e soffriggere a fuoco lento. Aggiungere lo zucchero a piacere e continuare a friggere.
Mix Pudding in succo di mela e versare in mele fritte, cuocere mescolando continuamente finché il composto non si addensa.
INGREDIENTI CREMA
2 tazze di latte
2 cucchiai di amido di mais
3 cucchiai di rum
3 cucchiai di farina di grano
4 cucchiai di zucchero
zucchero vanigliato
200 g di burro morbido
2 tuorli d'uovo
ESECUZIONE Un bicchiere. Far bollire il latte. Il secondo bicchiere di latte mescolato con tuorli d'uovo, lo zucchero e la farina. Versare il latte bollente e portate a bollore. La copertura budino risultante e lasciare raffreddare.
Burro morbido fino a chiaro ed fluff. A poco a poco aggiungere il budino raffreddato. Infine versare il rum e mescolate brevemente.
La crema messo sulla torta con la copertura torta semi di papavero con una seconda pressione leggera. TORTA DI NOCI
INGREDIENTI
3 tazze di farina
250g margarina
1 uovo
1 tuorlo d'uovo
2 cucchiai di panna
ESECUZIONE
Tagliare con un coltello la margarina, aggiungere gli altri ingredienti e impastare la pasta.
Lasciare in frigo per 30 minuti.
Dividere in 3 parti, stendete ogni torta su un piatto-size 36X23cm me. Cuocere in una temperatura di 200 ° C circa 15-20 minuti. Per cancellare rosolato, lasciare raffreddare. - - Dadi PESO
INGREDIENTI
200-300 g di noci
120g margarina
2 cucchiai di miele
100 g di zucchero
ESECUZIONE
Taglio Nuts. Burro con lo zucchero e il miele .Podgrzewać ebollizione mescolando in continuazione fino a poco unito, fare attenzione a non attaccarsi al fondo .. Hot applicata agli strati di pasta ..
1 COLLEGAMENTO marmellata di prugne dal basso ..
torta a strati con le noci
strato di mele
torta con le noci
marmellata di prugne,
torta di semi di papavero,
, Lo strato di crema
e torta di noci in cima alla ...
BOMB calorico ma gustosa .... ps.jest un po 'di divertimento, ma vale la pena per il gusto e soddisfatto min gości..kto piace mele e papavero saranno felici ..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com