Google+ Followers

Sernik--- torta di formaggio

Sernik

Cóż mogę napisać,bardziej wolę makowce ,ale ten Sernik podbił moje serce,jest pyszny
Składniki
Kruche ciasto:
  • 200g mąki
  • 2 żółtka
  • 120g masła
  • 50g cukru pudru
  • Cytryna
  • Sól
Masa serowa:
  • 1kg zmielonego twarogu sernikowego
  • 10 jajek
  • 250g masła
  • 300g cukru
  • 40g płatków migdałowych
  • 3 łyżki mąki
  • Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii
Wykonanie
    Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce. z niej skórkę
    Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową.
    Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
    W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy przez 3-5 minut, i , cały czas ucierając, dodajemy po jednym żółtku i po łyżce cukru. Gotową masę żółtkową mieszamy z serem, mąką i pastą waniliową Na koniec dodajemy sparzone rodzynki i ponownie całą masę mieszamy.
    Piekarnik nastawiamy na 220 stopni,blachę wykładamy papierem
    Wyjęte ciasto z lodówki wałkujemy do rozmiarów blachy--u mnie 30x30cm .Wylepiamy ciastem blachę i podpiekamy je 10-12 minut..Ubite na sztywna piane białka na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masa serowa .którą wykładamy na podpieczony ciepły spód .Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180 stopni
    i pieczemy sernik przez około godzinę. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkrawamy delikatnie sernik ,wokoło od boków formy ,aby był równy ,a nie wklęsły.Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia
Smacznego!                                                                                                                 torta di formaggio

Quello che posso scrivere, il più preferisco semi di papavero, ma la cheesecake catturato il mio cuore ..

Ingredienti

Pasticceria:

     farina 200g

     2 tuorli d'uovo

     di burro 120g

     Zucchero a velo 50 g

     limone

     sale

La cagliata:

     1 kg di macinato sernikowego cagliata

     10 uova

     di burro 250g

     zucchero 300g

     40g fiocchi di mandorle

     3 cucchiai di farina

     Cucchiaino pasta vaniglia o vaniglia

esecuzione

     Versare acqua bollente sopra il limone e la griglia. dalla buccia

     Unire la farina con lo zucchero, un pizzico di sale e la buccia di limone.

     Quindi aggiungere i pezzi di burro freddo, tuorli e impastare rapidamente la pasta. Avvolto in un sacchetto di plastica e mettere in frigo per almeno 30 minuti.

     A questo punto, separare la proteina tuorlo. Macinare il burro ammorbidito per 3-5 minuti, e, macinando tutto il tempo, aggiungere un uovo e un cucchiaio di zucchero. Tuorlo mescolare la pasta con formaggio, farina e pasta di vaniglia, aggiungere sbiancò alla fine di uva passa, e poi un sacco di mescolare.

     Si imposta il forno a 220 gradi, insegna fogli

     Rimosso dal rotolo frigorifero la pasta al formato del foglio - mi 30x30cm .Wylepiamy torta teglia e cuocere per 10-12 minut..Ubite rigida proteine schiuma rigida, mescolare delicatamente con cagliata .którą podpieczony insegna in fondo la temperatura calda .Zmniejszamy forno a 180 °

     cheesecake e cuocere per circa un'ora. Se la parte superiore del cheesecake sarà troppo tostato, copriamo con un foglio di alluminio. 15 minuti prima della fine della cottura, cheesecake delicatamente obkrawamy, intorno ai lati dello stampo per essere uguali, e non forme wklęsły.Boków non striscio, solo fondo imbottito con carta da forno

Buon appetito!