Sernik
Cóż
mogę napisać,bardziej wolę makowce ,ale ten Sernik podbił moje serce,jest pyszny
SkładnikiKruche ciasto:
- 200g mąki
- 2 żółtka
- 120g masła
- 50g cukru pudru
- Cytryna
- Sól
- 1kg zmielonego twarogu sernikowego
- 10 jajek
- 250g masła
- 300g cukru
- 40g płatków migdałowych
- 3 łyżki mąki
- Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii
Cytrynę zalewamy
wrzątkiem i ścieramy na tarce. z niej skórkę
Mąkę
łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową.
Następnie
dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy
ciasto. Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na
minimum 30 minut.
W
tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło
ucieramy przez 3-5 minut, i , cały czas ucierając, dodajemy po
jednym żółtku i po łyżce cukru. Gotową masę żółtkową
mieszamy z serem, mąką i pastą waniliową Na koniec dodajemy
sparzone rodzynki i ponownie całą masę mieszamy.
Piekarnik
nastawiamy na 220 stopni,blachę wykładamy papierem
Wyjęte
ciasto z lodówki wałkujemy do rozmiarów blachy--u mnie 30x30cm .Wylepiamy
ciastem blachę i podpiekamy je 10-12 minut..Ubite na sztywna
piane białka na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masa
serowa .którą wykładamy na podpieczony ciepły spód .Zmniejszamy
temperaturę piekarnika do 180 stopni
i
pieczemy sernik przez około godzinę. Jeśli wierzch sernika
będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią
aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkrawamy delikatnie sernik ,wokoło od boków formy ,aby był równy ,a nie wklęsły.Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia
Smacznego! torta di formaggio
Quello che posso scrivere, il più preferisco semi di papavero, ma la cheesecake catturato il mio cuore ..
Ingredienti
Pasticceria:
farina 200g
2 tuorli d'uovo
di burro 120g
Zucchero a velo 50 g
limone
sale
La cagliata:
1 kg di macinato sernikowego cagliata
10 uova
di burro 250g
zucchero 300g
40g fiocchi di mandorle
3 cucchiai di farina
Cucchiaino pasta vaniglia o vaniglia
esecuzione
Versare acqua bollente sopra il limone e la griglia. dalla buccia
Unire la farina con lo zucchero, un pizzico di sale e la buccia di limone.
Quindi aggiungere i pezzi di burro freddo, tuorli e impastare rapidamente la pasta. Avvolto in un sacchetto di plastica e mettere in frigo per almeno 30 minuti.
A questo punto, separare la proteina tuorlo. Macinare il burro ammorbidito per 3-5 minuti, e, macinando tutto il tempo, aggiungere un uovo e un cucchiaio di zucchero. Tuorlo mescolare la pasta con formaggio, farina e pasta di vaniglia, aggiungere sbiancò alla fine di uva passa, e poi un sacco di mescolare.
Si imposta il forno a 220 gradi, insegna fogli
Rimosso dal rotolo frigorifero la pasta al formato del foglio - mi 30x30cm .Wylepiamy torta teglia e cuocere per 10-12 minut..Ubite rigida proteine schiuma rigida, mescolare delicatamente con cagliata .którą podpieczony insegna in fondo la temperatura calda .Zmniejszamy forno a 180 °
cheesecake e cuocere per circa un'ora. Se la parte superiore del cheesecake sarà troppo tostato, copriamo con un foglio di alluminio. 15 minuti prima della fine della cottura, cheesecake delicatamente obkrawamy, intorno ai lati dello stampo per essere uguali, e non forme wklęsły.Boków non striscio, solo fondo imbottito con carta da forno
Buon appetito!
Quello che posso scrivere, il più preferisco semi di papavero, ma la cheesecake catturato il mio cuore ..
Ingredienti
Pasticceria:
farina 200g
2 tuorli d'uovo
di burro 120g
Zucchero a velo 50 g
limone
sale
La cagliata:
1 kg di macinato sernikowego cagliata
10 uova
di burro 250g
zucchero 300g
40g fiocchi di mandorle
3 cucchiai di farina
Cucchiaino pasta vaniglia o vaniglia
esecuzione
Versare acqua bollente sopra il limone e la griglia. dalla buccia
Unire la farina con lo zucchero, un pizzico di sale e la buccia di limone.
Quindi aggiungere i pezzi di burro freddo, tuorli e impastare rapidamente la pasta. Avvolto in un sacchetto di plastica e mettere in frigo per almeno 30 minuti.
A questo punto, separare la proteina tuorlo. Macinare il burro ammorbidito per 3-5 minuti, e, macinando tutto il tempo, aggiungere un uovo e un cucchiaio di zucchero. Tuorlo mescolare la pasta con formaggio, farina e pasta di vaniglia, aggiungere sbiancò alla fine di uva passa, e poi un sacco di mescolare.
Si imposta il forno a 220 gradi, insegna fogli
Rimosso dal rotolo frigorifero la pasta al formato del foglio - mi 30x30cm .Wylepiamy torta teglia e cuocere per 10-12 minut..Ubite rigida proteine schiuma rigida, mescolare delicatamente con cagliata .którą podpieczony insegna in fondo la temperatura calda .Zmniejszamy forno a 180 °
cheesecake e cuocere per circa un'ora. Se la parte superiore del cheesecake sarà troppo tostato, copriamo con un foglio di alluminio. 15 minuti prima della fine della cottura, cheesecake delicatamente obkrawamy, intorno ai lati dello stampo per essere uguali, e non forme wklęsły.Boków non striscio, solo fondo imbottito con carta da forno
Buon appetito!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com