Google+ Followers

śledzie na czerwono---falsa pista

Składniki
  • 1/2 kg filetów śledziowych solonych
  • 3 białe cebule
  • 500ml mleka



Marynata:
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1-1,5  szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 3 łyżki octu winnego
  • 3-4 łyzki  cukru
  • laska cynamonu
  • 3 goździki
  • 4-5 ziaren czarnego pieprzu                                                                                                                                                                        Wykonanie
    Filety zalać mlekiem, moczyć 2-3 godziny. Następnie odsączyć, pokroić w  paski.

Przygotować marynatę:

Zagotować wino z octem, cukrem i przyprawami.
Cebule pokroić w piórka.Do zalewy dodac cebulę i wszystko razem pozostawić na małym   ogniu                                                                                         jeszcze 4-5 minut następnie ostudzić.W słoju układamy warstwami filety i cebulę.
Całość zalewamy zimną marynatą, wstawiamy do lodówki na 2-3 dni.
Smacznego!   Ingredienti

     1/2 kg di filetti di aringhe salate

     3 cipolle bianche

     latte 500ml


Marinata:

     1 cucchiaio di salsa di soia scura
     1-1,5 bicchiere di vino rosso secco
     3 cucchiai di aceto
     3-4 cucchiai di zucchero
     stecca di cannella
     3 chiodi di garofano
     4-5 grani di pepe nero Execution
     Filetti, versare il latte, ammollo per 2-3 ore. Poi scolarli e tagliarli a striscioline.


Preparate la marinata:

Far bollire il vino con aceto, zucchero e spezie.
Cipolle tagliate piórka.Do aggiungere la cipolla e sottaceto tutti insieme vanno a fuoco basso                                                                                          per 4-5 minuti poi ancora fresco.
I filetti jar e organizzare strati della cipolla.
Attivo versare marinata fredda, mettere in frigo per 2-3 giorni.
Buon appetito!

    -falsa pista