środa, 3 grudnia 2014

Śledzie w winie ----Herring in vino con

Składniki:

  • 1/2 kg śledzi
  • 2-3 cebule
  • 2 pory (białe części)
  • 300 ml mleka
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki pokrojonych śliwek suszonych
  • 1 łyżka płaska cukru brązowego
  • chili do smaku-na czubku noża
  • 150 ml oleju
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
Wykonanie
Filety moczymy przez 6-12 godzin, zmieniając dwukrotnie wodę, ostatnie 2 godziny moczymy w mleku, następnie osączamy je na sicie i kroimy w niewielkie dzwonka. Cebulę kroimy w piórka, Na patelni rozgrzewamy olej,2 minuty dusimy cebulę , dodajemy umyte rodzynki i pokrojone
w paski śliwki . Następnie dodajemy  wino i przecier pomidorowy.Doprawiamy  cukrem brązowym i chili.
Dusimy  około 3 minuty. Pokrojone śledzie ,wymieszać z powstałą marynatą
Przechowywać w lodówce dwa-trzy dni, wtedy możemy jeść.

Herring in vino con --------------- Ingredienti:

     1/2 brani kg
     2-3 cipolle
     2 porri (parte bianca)
     300 ml di latte
     Di vino bianco secco 200 ml
     2 cucchiai di uvetta
     2 cucchiai di prugne secche tritate
     1 cucchiaio di zucchero di canna piatta
     peperoncino qb sulla punta di una di coltello
     150 ml di olio
     2 cucchiai di passata di pomodoro

esecuzione

Filetti ripida per 6-12 ore, cambiando l'acqua due volte, le ultime due ore imbevuti nel latte, poi le spalle al muro in un setaccio e tagliato in piccola campana. Tagliare la cipolla nella penna, Warm up una padella cuocere minuti cipolla olej2, aggiungere l'uvetta lavata e tritata
strisce vino di prugne, e poi frullare pomidorowy.Doprawić zucchero di canna e peperoncino.
Simmer circa 3 minuti. Herring tagliata a strisce diagonali larghe, mescolare con la marinata risultante
Mettete in frigorifero due o tre giorni, poi possiamo mangiare.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com