Składniki:
- 1/2 kg śledzi
- 2-3 cebule
- 2 pory (białe części)
- 300 ml mleka
- 200 ml białego wytrawnego wina
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki pokrojonych śliwek suszonych
- 1 łyżka płaska cukru brązowego
- chili do smaku-na czubku noża
- 150 ml oleju
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
Wykonanie
Filety moczymy przez 6-12
godzin, zmieniając dwukrotnie wodę, ostatnie 2 godziny moczymy w
mleku, następnie osączamy je na sicie i kroimy w niewielkie
dzwonka. Cebulę kroimy w piórka, Na patelni rozgrzewamy olej,2
minuty dusimy cebulę , dodajemy umyte rodzynki i pokrojone
w paski śliwki . Następnie dodajemy wino i przecier pomidorowy.Doprawiamy cukrem brązowym i chili.
Dusimy około 3 minuty. Pokrojone śledzie ,wymieszać z powstałą marynatą
Przechowywać w lodówce dwa-trzy dni, wtedy możemy jeść.
w paski śliwki . Następnie dodajemy wino i przecier pomidorowy.Doprawiamy cukrem brązowym i chili.
Dusimy około 3 minuty. Pokrojone śledzie ,wymieszać z powstałą marynatą
Przechowywać w lodówce dwa-trzy dni, wtedy możemy jeść.
Herring in vino con --------------- Ingredienti:
1/2 brani kg
2-3 cipolle
2 porri (parte bianca)
300 ml di latte
Di vino bianco secco 200 ml
2 cucchiai di uvetta
2 cucchiai di prugne secche tritate
1 cucchiaio di zucchero di canna piatta
peperoncino qb sulla punta di una di coltello
150 ml di olio
2 cucchiai di passata di pomodoro
esecuzione
Filetti ripida per 6-12 ore, cambiando l'acqua due volte, le ultime due ore imbevuti nel latte, poi le spalle al muro in un setaccio e tagliato in piccola campana. Tagliare la cipolla nella penna, Warm up una padella cuocere minuti cipolla olej2, aggiungere l'uvetta lavata e tritata
strisce vino di prugne, e poi frullare pomidorowy.Doprawić zucchero di canna e peperoncino.
Simmer circa 3 minuti. Herring tagliata a strisce diagonali larghe, mescolare con la marinata risultante
Mettete in frigorifero due o tre giorni, poi possiamo mangiare.
1/2 brani kg
2-3 cipolle
2 porri (parte bianca)
300 ml di latte
Di vino bianco secco 200 ml
2 cucchiai di uvetta
2 cucchiai di prugne secche tritate
1 cucchiaio di zucchero di canna piatta
peperoncino qb sulla punta di una di coltello
150 ml di olio
2 cucchiai di passata di pomodoro
esecuzione
Filetti ripida per 6-12 ore, cambiando l'acqua due volte, le ultime due ore imbevuti nel latte, poi le spalle al muro in un setaccio e tagliato in piccola campana. Tagliare la cipolla nella penna, Warm up una padella cuocere minuti cipolla olej2, aggiungere l'uvetta lavata e tritata
strisce vino di prugne, e poi frullare pomidorowy.Doprawić zucchero di canna e peperoncino.
Simmer circa 3 minuti. Herring tagliata a strisce diagonali larghe, mescolare con la marinata risultante
Mettete in frigorifero due o tre giorni, poi possiamo mangiare.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com