- 1 cukinia
- 2 łyżki. oliwa z oliwek
- sól tutaj
Wykonanie Rozgrzewamy piekarnik na 100-120 °C. Cukinie kroimy na cienkie plasterki 2-3 milimetry.
Tak przygotowane plastry cukinii układamy ciasno obok siebie w linii prostej, upewniając się, żaden plaster nie nakładał się na siebie, na blachę, wyłożona papierem do pieczenia. Do małej miski, wlewamy oliwę i pędzelkiem smarujemy , każdy plasterek cukinii. Posmarowaną cukinie oprószamy solą. Pieczemy około 1½-- do 2 godzin (piekarnik na ok. 100-120 stopni góra, dół) .
Przechowujemy w szczelnym pojemniku przez okres nie dłuższy niż 3 dni,o ile wytrzymaja tyle i nie zostana wcześniej zjedzone,bo sa pyszne.Choć ciut przypieczone , i tak szybko zniknęły...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com