Składniki
na
dużą blachę:
- 1200 g zmielonego twarogu (u mnie dwa opakowania twarogu sernikowego President po 500g i 1 kostka twarogu 200g)
- 125 g masła
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 2 budynie-u mnie pudding waniliowy z Lidla
- 10 -12 jaj-u mnie dziś 11 jaj
- dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa
Wykonanie
Miękkie
masło zmiksować na puszystą masę.Cały czas miksując,dodawać
cukier puder i po jednym żółtku. Następnie dodać proszek
budyniowy i stopniowo twaróg. Z białek ubić sztywną pianę. Za
pomocą łyżki lub silikonowej łopatki wmieszać ją z masa
serową.Pod koniec wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Teraz
gotową masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i
wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 60-65 minut
.Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić.
Sernik wyjąć z piekarnika (po okolo 20-30 minutach),kiedy lekko
przestygnie . Polukrować lub,posypać cukrem pudrem,można też dac
polewę czekoladową . Smacznego :) kroiłam jeszcze cieply
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com