wtorek, 31 marca 2015

Jajeczna pasta z serem


Składniki

  • 100g białego sera
  • 100g sera Ser Landle  Weinkase - ser żółty
  • 3 jajka na twardo
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • posiekany szczypiorek do dekoracji
  • pieprz kolorowy do dekoracji
                                                                                                              
    Wykonanie                                                                                                  Twaróg wkładamy do miksera ,następnie dodajemy jajka i calość miksujemy
do uzyskania jednolitej konsystencji.Dodajemy , pieprz oraz sól. Następnie szczypiorek i pietruszkę drobno posiekane dodajemy do pozostałych składników. Ponownie mieszamy.Pastę przekładamy do dwóch 6 -8 cm kokilek wysmarowanych masłem i wyłożonych folią spożywczą.Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie pastę wyjmujemy i dekorujemy posiekam pieprzem,szczypiorkiem............... Pasta z jaj jest uwielbiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Wystarczy wziąć kromkę swojskiego chleba, posmarować go masłem, nałożyć pastę z jajka i udekorować np.  rzodkiewką.........................................

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...