Składniki
- 100g białego sera
- 100g sera Ser
Landle Weinkase - ser żółty
- 3 jajka na twardo
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- posiekany szczypiorek do dekoracji
- pieprz kolorowy do dekoracji
Wykonanie Twaróg wkładamy do miksera ,następnie dodajemy jajka i calość miksujemy
do
uzyskania jednolitej konsystencji.Dodajemy
, pieprz oraz sól. Następnie szczypiorek i pietruszkę drobno
posiekane dodajemy do pozostałych składników. Ponownie
mieszamy.Pastę przekładamy do dwóch 6 -8 cm kokilek wysmarowanych
masłem i wyłożonych folią spożywczą.Wkładamy do lodówki na 2
godziny. Po tym czasie pastę wyjmujemy i dekorujemy posiekam
pieprzem,szczypiorkiem............... Pasta z jaj jest
uwielbiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Wystarczy wziąć
kromkę swojskiego chleba, posmarować go masłem, nałożyć pastę z jajka i
udekorować np. rzodkiewką.........................................
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com