poniedziałek, 30 marca 2015

Naturalny spalacz  tłuszczu

Składniki:
--1 łyżka octu jabłkowego  link tutaj                                                                                                          --- 1/4 łyżeczki zmielonego chili                                                                                                               -- 1 cytryna organiczna – jeśli nie – należy pozbyć sie pestycydów
Wykonanie:
Obrać cytrynę i zalać skórkę 240ml gorącej wody i pozostawić na 10 min.Następnie dodać sok wyciśnięty z cytryny, ocet jabłkowy i mielone chili.Spożywać po każdym posiłku w czasie odchudzania, zamieszać przed każdym łykiem.
Papryczki chili zawierają alkaloid – kapsaicynę, która stymuluje wytwarzanie ciepła w organizmie, przyśpieszając przemianę materii. A ponieważ produkcja ciepła pochłania mnóstwo energii, kapsaicyna należy do skutecznych pogromców kalorii.
Sok z cytryny przyspiesza metabolizm, pomaga odtruć organizm z toksyn, zmniejsza jelitowe wchłanianie tłuszczu, zmniejsza łaknienie zaś skorka z cytryny zawiera polikosanol który obniża cholesterol i jest pomocny w odchudzaniu.
Ocet jabłkowy oczyszcza organizm, wspomaga odchudzanie, przyspiesza spalanie tłuszczu.
Oto szybka i super tania metoda mycia warzyw i owoców:
Usunięcie szkodliwych bakterii (E.Coli, Listeria, Salmonella itp.). Płuczemy warzywa i owoce najpierw w wodzie o odczynie kwaśnym przez 2-3 minuty. Na 1 litr wody dodaj  ok. pół szklanki octu (najlepiej winnego lub jabłkowego, jak nie masz może być zwykły) albo 2-3 łyżki kwasku cytrynowego
Usunięcie pestycydów. Po wyjęciu warzyw z wody kwaśnej płuczemy je w wodzie o odczynie alkalicznym przez kolejne 2-3 minuty. Na 1 litr wody dodaj 1 czubatą łyżkę sody kuchennej
Woda po płukaniu warzyw zmieni tym razem swój wygląd: w zależności od użytych do oprysku substancji stanie się mętna lub przybierze odcień żółtawy, na powierzchni często pokaże się tłustawy film.
.Opłukujemy warzywa w czystej wodzie (neutralne pH 7).
A kiedy tylko macie okazję pamiętajcie, że zawsze warto zakupić warzywa uprawiane na zdrowej i nieskażonej chemią ziemi. Część chemikaliów która dostała się do warzyw z ziemi – po prostu już w nich zostaje, a tych nie da rady po prostu zmyć. To co można uprawiajcie sami na balkonie lub kuchennym parapecie, tym bardziej, że np. zioła czy zieleninę warto zawsze mieć pod ręką.
Powyższa treść pochodzi ze strony LINK




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...