Składniki:
--1 łyżka octu jabłkowego link tutaj --- 1/4 łyżeczki zmielonego chili -- 1 cytryna organiczna – jeśli nie – należy pozbyć sie pestycydów
Papryczki chili zawierają alkaloid – kapsaicynę, która stymuluje wytwarzanie ciepła w organizmie, przyśpieszając przemianę materii. A ponieważ produkcja ciepła pochłania mnóstwo energii, kapsaicyna należy do skutecznych pogromców kalorii.
Sok z cytryny przyspiesza metabolizm, pomaga odtruć organizm z toksyn, zmniejsza jelitowe wchłanianie tłuszczu, zmniejsza łaknienie zaś skorka z cytryny zawiera polikosanol który obniża cholesterol i jest pomocny w odchudzaniu.
Ocet jabłkowy oczyszcza organizm, wspomaga odchudzanie, przyspiesza spalanie tłuszczu.
Oto szybka i super tania metoda mycia warzyw i owoców:
--1 łyżka octu jabłkowego link tutaj --- 1/4 łyżeczki zmielonego chili -- 1 cytryna organiczna – jeśli nie – należy pozbyć sie pestycydów
Wykonanie:
Obrać
cytrynę i zalać skórkę 240ml
gorącej wody i pozostawić na 10
min.Następnie
dodać sok wyciśnięty z cytryny, ocet jabłkowy i mielone
chili.Spożywać
po każdym posiłku w czasie odchudzania, zamieszać przed każdym
łykiem.Papryczki chili zawierają alkaloid – kapsaicynę, która stymuluje wytwarzanie ciepła w organizmie, przyśpieszając przemianę materii. A ponieważ produkcja ciepła pochłania mnóstwo energii, kapsaicyna należy do skutecznych pogromców kalorii.
Sok z cytryny przyspiesza metabolizm, pomaga odtruć organizm z toksyn, zmniejsza jelitowe wchłanianie tłuszczu, zmniejsza łaknienie zaś skorka z cytryny zawiera polikosanol który obniża cholesterol i jest pomocny w odchudzaniu.
Ocet jabłkowy oczyszcza organizm, wspomaga odchudzanie, przyspiesza spalanie tłuszczu.
Oto szybka i super tania metoda mycia warzyw i owoców:
Usunięcie
szkodliwych bakterii (E.Coli, Listeria,
Salmonella itp.). Płuczemy warzywa i owoce najpierw w wodzie o
odczynie kwaśnym przez 2-3 minuty. Na 1 litr wody dodaj
ok. pół szklanki octu (najlepiej winnego lub jabłkowego, jak nie
masz może być zwykły) albo 2-3 łyżki kwasku cytrynowego
Usunięcie
pestycydów. Po wyjęciu warzyw z wody kwaśnej
płuczemy je w wodzie o odczynie alkalicznym przez kolejne 2-3
minuty. Na 1 litr wody dodaj 1 czubatą łyżkę sody kuchennej
Woda
po płukaniu warzyw zmieni tym razem swój wygląd: w zależności od
użytych do oprysku substancji stanie się mętna lub przybierze
odcień żółtawy, na powierzchni często pokaże się tłustawy
film.
.Opłukujemy
warzywa w czystej wodzie (neutralne pH 7).
A
kiedy tylko macie okazję pamiętajcie, że zawsze warto zakupić
warzywa uprawiane na zdrowej i nieskażonej chemią ziemi.
Część chemikaliów która dostała się do warzyw z ziemi – po
prostu już w nich zostaje, a tych nie da rady po prostu zmyć. To co
można uprawiajcie sami na balkonie lub kuchennym parapecie,
tym bardziej, że np. zioła czy zieleninę warto zawsze mieć pod
ręką.
Powyższa treść pochodzi ze
strony LINK
Jest wiele naturalnych wypalaczy tłuszczu. Jednym z nich są orzechy laskowe, które pomagają pozbyć się niepopularnej, ale często spotykanej oponki. A przy tym są bardzo zdrowe, także można poczytać trochę i poszukać takich naturalnych wypalaczy.
OdpowiedzUsuń