- ¼ szklanki (55g) mąki kukurydzianej
- 2 łyżki mąki pszennej
- ¼ łyżeczki sody
- ½szklanki (40g)drobno startego parmezanu
- sól morska i czarny pieprz do smaku
- 20g masła roztopionego (2 łyżki)
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- ½szklanki (80ml)maślanki
- 12 liści świeżej szałwi..
Wykonanie
Nagrzac
piekarnik do temperatury 165-170 stopni C. Nasmarowac dobrze foremki
masłem-silikonowych nie trzeba smarować.Położyć do każdej
foremki liść szałwii świeżej.Teraz musimy wymieszać suche
składniki z serem .Maślankę połączyc z jajkiem ,roztopionym
maslem i miodem. Dokładnie wymieszać ,dodając sól i pieprz do
smaku.Następnie suche składniki połączyć z roztworem
maślanki.Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do
przygotowanych foremek.Pieczemy około 15-20 minut(to zależy od
piekarnika)Trzymamy je w foremkach 2-3 minuty i przekladamy do góry
nogami na przygotowana kratkę do ostudzenia.Dla ładniejszego
wyglądu ,aby ładnie blyszczały można je posmarowac roztopionym
maslem.Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com