Składniki
- 1 awokado
- 1 gruszka
- 1-2 łyżki majonezu
- 2-3 łyżki prażonego słonecznika
- 1 lyżeczka octu szampana tu,lub soku cytryny
Wykonanie
Awokado obrać ,wyjąć
pestkę ,gruszkę wymyć i osuszyć.Słonecznik ziarna uprażyć na patelni. Pokroić wszystko w kostkę,skropić sokiem,dodać ziarna słonecznika,
majonez ,wymieszać i gotowe. Pozostawić na 10-15 minut w chłodnym
miejscu do przegryzienia smaków.:)) ps. sól i pieprz do smaku,nam
wystarczył sam majonez.
Klapsa – nazywana również faworytką, jest to gruszka o zielono-czerwonej skórce i bardzo soczystym, słodkim miąższu.
Klapsa – nazywana również faworytką, jest to gruszka o zielono-czerwonej skórce i bardzo soczystym, słodkim miąższu.
Awokado to owoc, nazywany jest gruszką smaczliwką.
Oo, wpisuję ten przepis w swój zeszyt. Wygląda świetnie! Ostatnio jadłam też rewelacyjną sałatkę z gruszka w bardziej egzotycznym wydaniu w https://restauracjaakademia.pl/
OdpowiedzUsuńMają tam wymienione wszystkie składniki w menu. Gruszka świetnie komponuje się według mnie z orzechami, tak jak ją tam podają, co o tym sądzisz. Świetna knajpa.
gruszka z orzechami świetnie smakuje ,większośc tak zrobi,,dlatego jest cos innego -prażony slonecznik.Pozdrawiam
Usuń