Składniki
- 400g pierś z kury zagrodowej
- 800 g filet z indyka
Marynata musztardowa
- 2 łyżeczki musztardy stołowej
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka soli
- przyprawy według uznania
- szczypta pieprzu,
- 1 łyżeczka rozmarynu,
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1 łyżeczka majeranku
dodatkowo :
siatkę do wędlin,
Wykonanie
Przygotować
marynatę . Rozkroić na plaster filet indyka
.Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować
ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i
odstawić na dobę. Po tym czasie zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w siatce wędliniarskiej ,ułożyć dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do
temperatury 190 °C,piec
25 minut,zmniejszyć do 180 °C
i piec dalej około 30 minut. Piec pod przykryciem ,pod koniec
pieczenia zdjąć pokrywkę i zapiec .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com