środa, 4 kwietnia 2018

Pierś indyka i kury zagrodowej

Składniki

  • 400g pierś z kury zagrodowej
  • 800 g filet z indyka

       Marynata musztardowa

  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 3-4 łyżki oleju
    przyprawy według uznania
  • szczypta pieprzu,
  • 1 łyżeczka rozmarynu,
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżeczka majeranku
dodatkowo : siatkę do wędlin,



Wykonanie

Przygotować marynatę . Rozkroić na plaster filet indyka .Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w  siatce wędliniarskiej ,ułożyć  dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 °C,piec 25 minut,zmniejszyć do 180 °C i piec dalej około 30 minut. Piec pod przykryciem ,pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę i zapiec .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com