Składniki
- 1 batat
- 1 szkl. słonecznik pestki zarumienione na patelni
- 1 awokado
- 1½ szkl ugotowana kasza jaglana - można dać więcej kaszy
dressing
- nasiona chia- dowolna ilość ,u mnie po łyżce na pojemnik
- 6 łyżek oliwa z oliwek
- 1 ½ łyżki octu jabłkowego
- 1 czubata łyżeczka miodu
- szczypta soli
|
Piekarnik rozgrzać do 190- 200 o
C . Batat
wyszorować, osuszyć papierowym ręcznikiem. Zawinąć w folie
aluminiową do pieczenia. Ułożyć na blasze piec 20 – 30 minut .
Batat
po upieczeniu ostrożnie odwinąć, obrać skórkę i pociąć w
kostkę .Awokado umyte,osuszone obrać i pokroić w kostkę. Olej,
miód i ocet wymieszać do uzyskania jednorodnej masy. Dodać chia
,dobrze wymieszać.:)) ps. ja piekłam swojego razem z sernikami ,zapachy nie przeszły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com