rosol -wolnowar
Składniki
- pół
kurczaka
- 2
łodygi
seler
- ćwiartka
seler korzeń
- 4-6
marchewka
- 1
cebula upieczona w skórce
- 1
główka
czosnku nie obranego
- 1-2
pietruszka korzeń
- 1
łyżeczka
kurkumy
- 3-4 liście
laurowe
- 4-6
ziaren ziela angielskiego
- woda
- kawałek
por
- sól
do smaku opcjonalnie
Wykonanie
Oczyścić
i obrać warzywa .Cebulę w łupinie opalić nad gazem.Umieść
wszystkie składniki oprócz soli w wolnowarze. Całość zalać wodą
tak by warzywa i mięso były zakryte. Włączyć LOW im dłużej sie
gotuje to rosół jest intensywniejszy .Ja wstawiam na wieczór ,a
rano budzi mnie zapach świeżego ,gorącego rosołu. Gotowy rosół
przecedzić i w razie potrzeby doprawić solą ,ale nie jest to
konieczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com