poniedziałek, 19 marca 2018

„zloto” sw. Hildegardy czyli miod z wszewłoga gorska i gruszkami




Składniki: 
  • 1,5 kg gruszek,obranych
  • 8 łyżek odszumowanego miodu (słoik wstawiamy do bardzo ciepłej wody i zbieramy pianę, która pojawi się na wierzchu ,aż miód będzie czysty i ten czysty dodajemy), 
  • 100g mieszanki ziołowej z wszewłogą górską.
 Wykonanie

Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i gotujemy do miękkości w malej ilości wody,byle były zakryte. Odcedzamy,  wodę odlewamy. Miękkie gruszki miksujemy z miodem i mieszanką ziołową. Tak przygotowane zagotować krótko ,przełożyć do wyparzonych słoiczków i przechowywać w lodówce (można też porcjami zamrozić).
Przed śniadaniem zjadamy 1/2 łyżeczkę na czczo popijając szklanka ciepłej wody ,
 1 łyżeczka po obiedzie i popić szklanka cieplej wody, 
2 łyżeczki wieczorem: można rozpuścić w ciepłej wodzie,
 Smakuje lekko pikantnie i bardzo, bardzo ziołowo. Kuracja odtruwająca trwa 2-3 tygodnie.
 leczenie jedzeniem„złota” św. Hildegardy – mieszanki ziołowej uwalniającej jelita od pleśni , patogenów chorobotwórczych i toksyn. Kuracja miodem z wszewłogą górską i gruszkami sprawdza się również przy migrenowych bólach głowy i jako środek oczyszczający wspomagający przy chorobach autoagresywnych, wszak nasze zdrowie zaczyna się w jelitach.

1 komentarz:

  1. Miód to najlepsze łąkarstwo na przeziębienie, jednak jego zastosowanie może być znacznie szersze. Znany jest również miód na mocne serce O. Klimuszko. O jego właściwościach przeczytacie na stronie http://e-zielarnia.eu/klimuszko-miod-na-mocne-serce-300g.

    OdpowiedzUsuń

777pepin777@gmail.com