Składniki
- 0,5 szkl.
oleju
- 1,5 szkl.
maki pszennej
- 1,5
lyzeczki proszku do pieczenia
- owoce
jakie kto chce--u mnie brzoskwinie i jabłka
- aromat
- 4 jaja
- 1
szklanka cukru
- 1 łyżka kakao
Wykonanie Zmiksowac cale jaja z cukrem.Następnie dodac olej i dalej miksowac.Na koniec dodac
make z proszkiem, zapach i wszystko razem jeszcze dobrze zmiksowac. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ja do części masy dodałam kakao. Na
wierzchu poukładać owoce . Posypać cukrem pudrem,który po
upieczeniu da taka ładna chrupiący wierzch. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika.Piec ok. 40 do 60 minut
w temp. 180 stopni do suchego patyczka.U mnie z podwójnej porcji.
--torta bianco e nero in 1 ora..--
...Ingredienti
0.5 szkl. Oil
1.5 szkl. Farina di frumento
1,5 cucchiaini di lievito in polvere
frutti che chi vuole - nei miei pesche e mele
sapore
4 uova
Di zucchero 1 tazza
1 cucchiaio di cacao
Attuazione uova mix pollici con cukrem.Następnie aggiungere l'olio e aggiungere un ulteriore fine miksowac.Na fare la polvere, odore e tutti insieme ancora ben cucchiai. La massa si traducono in uno stampo foderato con carta da forno. Sono una parte del peso ho aggiunto il cacao. In cima risolvere il frutto. Spolverare con zucchero a velo dopo la cottura darà un bel top tale croccante. L'impasto viene messo in piekarnika.Piec preriscaldato ca. 40 ai 60 minuti a. 180 ° per asciugare bastone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com