niedziela, 26 października 2014

Zielone pijemy – nie chorujemy!------Bevanda verde - non si ammalano!




 Pij na zdrowie-zielony sok !

Szpinak, sałata, kapusta, brokuły, nać pietruszki i selera, botwina, szczaw, szparagi, brukselka - to między innymi one należą do grupy warzyw zielonych, czyli tych, których częścią jadalną są liście, łodygi lub kwiatostany. W ich zielonych liściach kryje się wytwarzany podczas procesu fotosyntezy chlorofil - żywa krew roślin, o budowie cząsteczki do złudzenia przypominającej ludzką hemoglobinę i różniącej się zaledwie jednym atomem.
  • zwalczanie patogennych bakterii,
  • stabilizację ciśnienia krwi,
  • wzmacnianie mięśnia sercowego,
  • zwiększanie odporności organizmu,
  • spowolnienie procesu utleniania się komórek,
  • eliminowanie wolnych rodników,
  • zapobieganie nowotworom,
  • oczyszczanie organizmu z toksyn i metali ciężkich,

     SOK ZIELONY 

Nać jest jadalną częścią marchwi o nieco gorzkim smaku, bogatą w odżywcze minerały, witaminy, białka i chlorofil. Może być przyrządzana jak inne, zielone liście warzyw. 

Nać marchwi to zioło lecznicze o działaniu oczyszczającym, moczopędnym, w leczeniu obrzęków. Dzięki antyseptycznym właściwościom dawniej używana jako środek na rany, w problemach śluzówki ust, krwawieniach dziąseł, jako główny składnik leczniczych płynów do płukania ust.
1.Składniki

  • nać marchwi, korzeń marchwi
  • cytryna
  •   1 łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia                                                                                                                                                                                                            Wykonanie                                                                                                                                       sproszkowany sok zawiera maksymalną ilość i bardzo dobrą jakość substancji występujących w liściach młodego jęczmienia,     Przepuszczone przez wyciskarke  korzen i nac marchewki ,oraz cytryny mieszamy ze sproszkowanym jeczmieniem... Młody jęczmień  jest przetwarzany w tak delikatny sposób, że zawiera cały zakres żywych enzymów.
     Młody jęczmień zawiera w porównaniu z pszenicą 25 razy więcej potasu, 37razy więcej wapnia, ponad dwa razy magnezu, 5 razy więcej żelaza, ale o połowę mniej fosforu - pierwiastka, który znajduje się w większości pokarmów.
    Zawiera także znaczną ilość manganu i cynku. Młody jęczmień przywraca równowagę kwasowo-zasadową. Jest 2 razy skuteczniejszym niż szpinak, najbardziej całościowym produktem zasadotwórczym. Młody jęczmień zawiera witaminy, które aktywują enzymy pomagające w zapobieganiu chorobom i stanom patologicznym. Młody jęczmień ma wysoką zawartość betakarotenu, witaminy C, E i witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B.

    Wpływ soku z trawy jęczmiennej na zdrowie

  • obniża ryzyko zachorowania na raka oraz inne choroby cywilizacyjne,
  • zwalnia tempo starzenia organizmu,
  • wzmacnia i regeneruje wątrobę, co z kolei wspiera leczenie innych chorób, np. skórnych,
  • wpływa pozytywnie na psychikę, dodaje energii i pomaga w leczeniu depresji,
  • wzmacnia system odpornościowy,
  • ze względu na liczne właściwości przeciwzapalne i odtruwające odgrywa znaczącą rolę w leczeniu ,
  • zapalenia stawów i reumatyzmu,
  • jest pomocny w walce z alergiami i boreliozą,
  • przeciwdziała odkładaniu cholesterolu na ścianach naczyń, zapobiegając rozwojowi miażdżycy,
  • ma silne właściwości gojące i przeciwzapalne, dzięki wysokiej zawartości chlorofilu, czynnika P4D1,
  • jest bardzo korzystny dla osób chorujących na cukrzycę, normalizując poziom cukru we krwi,
  • reguluje pracę układu pokarmowego, przeciwdziałając zaparciom i innym problemom trawiennym,
  • jest bogatym źródłem wapnia i dzięki wysokiej zawartości chlorofilu ma pozytywny wpływ na gospodarkę wapniową, co ma szczególne znaczenie przy zapobieganiu osteoporozy
  •                                                                                                                   
2.Składniki
  • pęczek szczawiu
  • 2 zielone papryki

Wykonanie                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Umyty szczaw i papryka pozbawiona gniazd nasiennych przepuszczam przez wyciskarkę.      Do zielonego soku można domieszać odrobinę soku owocowego lub przegotowanej letniej wody., aby smak był lepszy. Pijemy  przed śniadaniem, albo między śniadaniem a drugim posiłkiem   ..                                                                                                                                                        SOK MARCHWIOWY

Składniki

  • 4-6 marchewek
  • i cytryna

Wykonanie
umyte marchewki i obraną cytryne cieniutko z zółtej skorki ,pozostawiając białą skórkę,przepuszczam przez wyciskarkę..Smacznego!!!.
                                                                                        SOK DYNIOWY

Składniki

  • 1/4 dużej dyni-jak na pierwszej fotce
  • 4-5 jabłek nie obranych

Wykonanie
obrana dynię pokroić w paski ,jabłka przekroić na pół -nie obierać przepuszczam przez wyciskarkę..Smacznego!!!.

ps.wyciśnięty sok zielony ze szczawiu i zielonej papryki ,pomarańczowy sok z marchewki ,a żółty z dyni....pycha soczek.Polecam...soki wyciskam w wyciskarce..

.
Bevanda verde - non si ammalano!  Bere succo verde-Salute!

Spinaci, lattuga, cavolo, broccoli, prezzemolo e sedano, foglie di barbabietola, acetosa, asparagi, cavolini di Bruxelles - tra le altre cose che appartengono ad un gruppo di verdure verdi, cioè quelli che sono la parte commestibile delle foglie, steli o infiorescenze. Nella loro foglie verdi pelli prodotte durante il processo di fotosintesi, clorofilla - il sangue vivente della pianta, la costruzione delle particelle illusione simili di emoglobina umana e una differenza di appena un atomo.

     la lotta contro i batteri patogeni,
     stabilizzazione della pressione sanguigna,
     rafforzamento del miocardio,
     aumentando la resistenza dell'organismo,
     rallentare il processo di ossidazione delle cellule,
     eliminando i radicali liberi,
     prevenzione del cancro,
     la pulizia del corpo dalle tossine e metalli pesanti,

      succo verde

Il fogliame è parte commestibile di una carota con un gusto leggermente amaro, ricco di minerali nutrienti, vitamine, proteine ​​e clorofilla. Non può essere preparata come le altre, foglie verdi di verdure.

Il fogliame di carote erba medicinale per la pulizia, diuretico, per il trattamento di edema. Con proprietà antisettiche precedentemente utilizzate come rimedio per le ferite, i problemi della mucosa orale, gengive sanguinanti, come componente principale di collutorio medicinale.

1.Składniki

     foglie di carota, radice di carota

     limone
       1 cucchiaino di succo di giovane polvere d'orzo in polvere Attuazione contiene la quantità massima e molto buona qualità della sostanza nelle foglie di giovane orzo, passata attraverso una radice spremiagrumi NAC e le carote, e mix di limone con orzo in polvere ... giovane trasformazione dell'orzo in un modo così delicato che contiene l'intera gamma di enzimi vivi.

      Giovani orzo ha in confronto con il grano di 25 volte il potassio 37razy più calcio del magnesio due volte, cinque volte più ferro, ma circa la metà del fosforo - un elemento che si trova nella maggior parte degli alimenti.

     Contiene inoltre una notevole quantità di manganese e zinco. Giovane orzo ripristina l'equilibrio acido-base. Ci sono 2 volte più efficace di spinaci, il zasadotwórczym più completa del prodotto. Giovane orzo contiene vitamine che attivano enzimi per aiutare nella prevenzione di malattie e condizioni patologiche. Giovani orzo ha un alto contenuto di beta-carotene, vitamine C, E e B vitamine B1, B2, B3, B6, biotina, acido folico, colina e pantenowego derivati ​​della vitamina B.
     Effetto del succo di erba d'orzo per la salute
     riduce il rischio di cancro e di altre malattie della civiltà,
     rallenta l'invecchiamento del corpo,
     amplifica e rigenera il fegato, che a sua volta sostiene il trattamento di altre malattie, per esempio. pelle
     ha un effetto positivo sulla psiche, aumenta l'energia e aiuta nel trattamento della depressione,
     rafforza il sistema immunitario,
     grazie alle numerose antinfiammatorio e disintossicante gioca un ruolo significativo nel trattamento,
     Artrite e reumatismi,
     è utile nella lotta contro le allergie e Lyme
     impedisce il deposito di colesterolo sulle pareti del sangue, prevenendo lo sviluppo di aterosclerosi,
     ha guarigione forte e proprietà anti-infiammatorie, grazie al suo elevato contenuto di clorofilla, fattore P4D1,
     è molto utile per le persone con diabete, normalizzazione dei livelli di zucchero nel sangue,
     regola il sistema digestivo, prevenendo la stipsi e altri problemi digestivi,
     è una ricca fonte di calcio, e grazie al suo elevato contenuto di clorofilla ha un effetto positivo sull'economia del calcio, che è importante nella prevenzione dell'osteoporosi
                                                                                                                    

2.Składniki

     mazzo di acetosa

     2 peperoni verdi

Attuazione di acetosa e peperoni lavato senza prese perdere un seme attraverso la spremiagrumi. Per il succo verde può essere mescolato in un po 'di succo di frutta o acqua tiepida bollita., Che il gusto era migliore. Beviamo prima di colazione, o tra la colazione e gli altri pasti .. succo di carota
componenti

     4-6 carote

     e limone

esecuzione

carote lavate e sbucciate limone sottilmente con una crosta di colore giallo, lasciando una pelle bianca, perdere un sottoprodotto wyciskarkę..Smacznego !!!.

                                                                                         succo di zucca
componenti

     un quarto di una grande zucca

     4-5 mele non sbucciate

esecuzione

zucca pelati, tagliati a listarelle, le mele tagliate a metà -non perdere una buccia di wyciskarkę..Smacznego !!!.
ps.wyciśnięty succo verde acetosa e peperoni verdi, succo d'arancia, carote e zucca gialla .... orgoglio soczek.Polecam ... spremuto succhi di frutta in estrusore ...

2 komentarze:

  1. Hey! I know this is kinda off topic however , I'd figured I'd
    ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
    My blog covers a lot of the same subjects as yours and I think
    we could greatly benefit from each other.
    If you happen to be interested feel free to send
    me an email. I look forward to hearing from you!
    Wonderful blog by the way!

    OdpowiedzUsuń
  2. Hey there! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my
    old room mate! He always kept talking about this. I will forward
    this post to him. Farly certain he will have a goodd read.
    Thank you for sharing!

    OdpowiedzUsuń

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...