sobota, 1 listopada 2014

marchewka na zimę ---.carote per l'inverno



Składniki:
  • 1kg marchewki
  • 20dag  soli

Marchewkę, obieramy, myjemy a następnie  trzemy na tarce o grubych oczkach.Startą marchewke układamy warstwami w słoiku  posypując sola .Wszystko ugniatamy .I tak do końca słoika...Słoiczki dokładnie zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Nie pasteryzujemy.Marchewę możemy używać zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!..
..................................................................carote per l'inverno --- Ingredienti:

     carote 1kg
     20dag sale

Carote, buccia, lavare e grattugiare su una grattugia con strati spessi oczkach.Startą mettere le carote in un barattolo di aspersione di sale impastare .Tutte .I così fino alla fine del vaso ... si spengono i vasi a fondo e lasciare in un luogo fresco. Pasteryzujemy.Marchewę non può utilizzare immediatamente dopo la preparazione. Godetevi !!! ..
Przetwory na widelcu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...