Składniki :
- 30dkg golonki
indyczej
- 40 dkg boczku
- 80 dkg szynki
- 4 ząbki czosnku
- 1,5 łyżeczka soli
peklowej
- 3 łyżeczki
żelatyny w proszku
- 1 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżki
przyprawy do mięsa
- 6 ziaren ziela
angielskiego
- 3 liście laurowe
- około 80-100ml wody
- pół łyżeczki kolendry
Szynkę
umytą i osuszona pokroić w drobną kostkę. Boczek i golonkę
mielimy ,Wszystkie skladniki łączymy ze sobą ,doprawiając do
smaku. Dodajemy przeciśnięty czasnek. Starannie mieszamy .Do
szynkowara wkładamy woreczek do ,którego
wsadzamy mięsko doprawione i dobrze wyrobione Zakręcamy woreczek
zamykamy szynkowar
Odstawiamy do lodówki na ok 48 godzin
Po tym czasie parzymy ok 1,5 godziny w temp. 75-80 °C Wystudzony -nie otwarty -szynkowar wstawiamy do lodówki Rano mamy gotową swoją wędlinę. Smacznego....Przepis z Prześlij Przepis z 1/ 2013 .przerobiony na szynkowar.
la salsiccia CASA -----Odstawiamy do lodówki na ok 48 godzin
Po tym czasie parzymy ok 1,5 godziny w temp. 75-80 °C Wystudzony -nie otwarty -szynkowar wstawiamy do lodówki Rano mamy gotową swoją wędlinę. Smacznego....Przepis z Prześlij Przepis z 1/ 2013 .przerobiony na szynkowar.
ingredienti:
30dkg gambo di tacchino
40 once pancetta
80 grammi di prosciutto
4 spicchi d'aglio
1.5 cucchiaino di sale guarito
3 cucchiaini di gelatina in polvere
1 cucchiaino di pepe
1/2 cucchiai di spezie per carne
6 grani di pimento
3 foglie di alloro
circa 80-100ml di acqua
mezzo cucchiaino di coriandolo
creato da:
Lavato e asciugato il prosciutto tagliato a dadini. Bacon e stinco di maiale macinato, combinare tutti gli ingredienti, condire a piacere. Aggiungere il czasnek spremuto. Mescolare bene .Per szynkowara mettere il sacchetto in cui hanno messo mięsko rotazione stagionato e ben impastato il szynkowar borsa chiusa
Lasciate riposare in frigorifero per circa 48 ore
Trascorso questo tempo la birra circa 1,5 ore in Temp. 75-80 ° C
Raffreddato -non aperto inserto -szynkowar in frigo la mattina abbiamo finito il suo prosciutto. Godetevi .... La disposizione della ricetta Post da 1/2013 .przerobiony su szynkowar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com