sobota, 1 listopada 2014

orzechowo makowe----- di nocciola papavero

http://kuchniapepin.blogspot.com/search/label/CIASTA


    Składniki:
  • 5 jajek (oddzielnie białka i żółtka)
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka przesianej mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki surowego maku
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów
  • 1 łyżka kakao                                                                                                                                                                                                                                 składniki   krem
  • 2 budynie śmietankowe z cukrem
  • 1/2 litra mleka
  • 250g masła                                                                                                                                                                                                                              .     dodatkowo
  • 3-5 łyżeczek soku z cytryny
  • dżem śliwkowy


Wykonanie


Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.

Białka ubić z cukrem, a następnie stopniowo dodawać po 1 żółtku. Wlać olej, i dalej miksując dodawać przesiana mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Otrzymaną masę podzielić na 3 części:
Do I części dodać surowy mak,wymieszać do połączenia składników
Do II części zmielone orzechy, i wymieszać do połączenia składników a do III części- kakao,wymieszać do połączenia składników
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Poszczególne części ciasta nakładać łyżką do blachy. Najpierw masę z kakao,następnie masę z makiem i masę z orzechami..
Ciasto piec przez 15 minut,- w piekarniku nagrzanym do 160 ° C następnie zwiększyć jego temperaturę do 180 stopni i piec przez ok. 15- 20 minut.
Po upieczeniu chwilę je potrzymać w wyłączonym, ale otwartym piekarniku.
Po kilku minutach ciasto wyjąć z blaszki i odstawić do przestudzenia.
Zrobić masę ...Ugotowac budyń w połowie mleka jaką podaje producent Ostudzić .Maslo utrzeć z cukrem pudrem i dodawać ostudzony budyń ..Miksować do czasu ,aż  masa będzie gładka.Następnie ciasto przeciąć na 3 części i przełożyć  gotową  masą:



Warstwy ciasta mają wyglądać następująco:
  • dolny biszkopt ciemny
  •  dżem (z całego słoika)
  • krem
  • biszkopt
  • krem
  • biszkopt
  • polewa,lub lukier 



di nocciola papavero.......................ingredienti:


     5 uova (albumi e tuorli separati)

     Di zucchero 1 tazza

     1 tazza di farina setacciata

     1 cucchiaino di lievito in polvere

     1/4 di tazza di olio

     1/2 tazza di papavero crudo

     1/2 tazza di arachidi

     1 cucchiaio di ingredienti crema di cacao

     2 budini, panna e zucchero

     1/2 litro di latte

     250g di burro, extra

     3-5 cucchiaini di succo di limone

     prugna


esecuzione


Preriscaldare il forno a 160 gradi.

Montare gli albumi con lo zucchero, poi aggiungere gradualmente il 1 uovo. Versare l'olio e continuare a mescolare aggiungere la farina setacciata in combinazione con il lievito. La massa risultante è diviso in 3 parti:

Da parte aggiungo semi di papavero prime e mescolare fino a quando combinato

Per la seconda parte di arachidi, e mescolare fino al unito e III parti- mix di cacao fino al unito

Foglio di carta da forno. Le varie parti della pasta con un cucchiaio di imporre foglio. In primo luogo, pasta di cacao, quindi la massa di semi di papavero e noci di terra ..

Torta cuocere per 15 minuti - in forno a 160 ° C e poi aumentare la temperatura a 180 ° e cuocere per circa 15 a 20 minuti..

Dopo la cottura, mentre tengono il largo, ma il forno aperto.

Dopo pochi minuti, togliere la pasta dal lamina e mettere da parte per rinfrescarsi.

Fare massa ... Far bollire il latte budino in mezzo a quella indicata dal costruttore .Maslo Cool Whip con lo zucchero e aggiungere il ..Miksować budino spegne fino a quando il composto è gładka.Następnie tagliato la pasta in 3 parti e mettere a terra finito:



Strati di pasta sono i seguenti:

     inferiore pan di spagna scuro
      marmellata (con tutto il vaso)
     crema
     pan di Spagna
     crema
     pan di Spagna
     formazione di ghiaccio o glassa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com