Składniki
-1,5 kg szynki wieprzowej-
Zaprawa do mięsa
- 2-4 posiekane drobno ząbki czosnku
- 1 mała łyżeczka kolendry w ziarenkach
- 2-3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 płaska łyżeczka kminku
- 1,5 kopiasta łyżeczka cukru pudru
- 4 płaskie łyżeczki peklosoli
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny
- 250 ml wody
Wykonanie
Zagotować wodę ze składnikami zalewy oprócz ,żelatyny ,cukru pudru i pektosoli . Całość gotować na małym ogniu około 20minut.Do gorącej przecedzonej zalewy dodać cukier ,żelatynę i sól peklową
Przestudzona zalewą nastrzykiwać mięso strzykawką z każdej strony.
Woreczek foliowy włożyć do szynkowara ,do woreczka szynkę i wlać na nią zalewę,która nam pozostała..Woreczek skręcić i przycisnąć denkiem szynkowara i założyć sprężynę.
Szynkowar zamknąć całkowicie i wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie parzyć szynkę w temperaturze 75-80 stopni C .Parzymy 2 godziny od momentu osiągnięcia przez wodę odpowiedniej temperatury.
Po tym czasie odstawić szynkowar do ostudzenia i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie jemy..przepis z bloga Danusi Tutaj.
--prosciutto
INGREDIENTI:
-1.5 Kg prosciutto wieprzowej-
Malta per la carne
2-4 spicchi d'aglio, tritato finemente
1 cucchiaino di coriandolo pennino
2-3 foglie di alloro
5 grani di pimento
1 cucchiaino raso di cumino
1.5 colmo cucchiaino di zucchero semolato
4 cucchiaini di livello peklosoli
3 cucchiaini di livello di gelatina
250 ml di acqua
esecuzione
Far bollire l'acqua con gli ingredienti tranne sottaceti, gelatina, zucchero a velo e pektosoli. L'intero cuocere a fuoco lento per circa 20minut.Do przecedzonej caldo sottaceto aggiungere lo zucchero, la gelatina e sottaceti sale
Przestudzona carne marinata iniettare una siringa di ogni pagina.
Sacchetto di plastica messo in szynkowara, il prosciutto borsa e versare su di esso mezzo di copertura, che si pozostała..Woreczek ruotare e premere la metà szynkowara inferiore e sostituire la molla.
Szynkowar chiudere completamente e conservare in frigorifero per 48 ore. In questo momento, bruciare prosciutto a 75-80 ° C .Parzymy 2 ore dopo l'acqua raggiunge la temperatura appropriata.
In questo momento, a parte szynkowar raffreddare e conservare in frigorifero per 12 ore. In questo momento, abbiamo ...
Zagotować wodę ze składnikami zalewy oprócz ,żelatyny ,cukru pudru i pektosoli . Całość gotować na małym ogniu około 20minut.Do gorącej przecedzonej zalewy dodać cukier ,żelatynę i sól peklową
Przestudzona zalewą nastrzykiwać mięso strzykawką z każdej strony.
Woreczek foliowy włożyć do szynkowara ,do woreczka szynkę i wlać na nią zalewę,która nam pozostała..Woreczek skręcić i przycisnąć denkiem szynkowara i założyć sprężynę.
Szynkowar zamknąć całkowicie i wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie parzyć szynkę w temperaturze 75-80 stopni C .Parzymy 2 godziny od momentu osiągnięcia przez wodę odpowiedniej temperatury.
Po tym czasie odstawić szynkowar do ostudzenia i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie jemy..przepis z bloga Danusi Tutaj.
--prosciutto
INGREDIENTI:
-1.5 Kg prosciutto wieprzowej-
Malta per la carne
2-4 spicchi d'aglio, tritato finemente
1 cucchiaino di coriandolo pennino
2-3 foglie di alloro
5 grani di pimento
1 cucchiaino raso di cumino
1.5 colmo cucchiaino di zucchero semolato
4 cucchiaini di livello peklosoli
3 cucchiaini di livello di gelatina
250 ml di acqua
esecuzione
Far bollire l'acqua con gli ingredienti tranne sottaceti, gelatina, zucchero a velo e pektosoli. L'intero cuocere a fuoco lento per circa 20minut.Do przecedzonej caldo sottaceto aggiungere lo zucchero, la gelatina e sottaceti sale
Przestudzona carne marinata iniettare una siringa di ogni pagina.
Sacchetto di plastica messo in szynkowara, il prosciutto borsa e versare su di esso mezzo di copertura, che si pozostała..Woreczek ruotare e premere la metà szynkowara inferiore e sostituire la molla.
Szynkowar chiudere completamente e conservare in frigorifero per 48 ore. In questo momento, bruciare prosciutto a 75-80 ° C .Parzymy 2 ore dopo l'acqua raggiunge la temperatura appropriata.
In questo momento, a parte szynkowar raffreddare e conservare in frigorifero per 12 ore. In questo momento, abbiamo ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com