piątek, 7 listopada 2014

Bułeczki z lukrem śmietankowym---Bagel con crema di glassa

Składniki  na 18 sztuk                                                            
  •     1 duże jajko      
  •   70 g   cukru       
  •     250 ml  mleka 
  •   460 g  mąki pszennej  
  •   70 g  masła    
  • 20 g  drożdży świeżych  
  • 1 laska wanilii
  • szczypta soli
 Nadzienie
  •  500g jabłek po obraniu,lu jabłka ze słoika przepisTutaj
  • 25 g  masła
  • 40 g cukru -jak ktoś lubi słodkie to do smaku  
  • 1,5-2 łyżki mąki ziemniaczanej  
 Lukier    
  • pół szklanki cukru pudru       
  • 2-3 łyżki śmietanki kremówki  
Dodatkowo                  zmielone orzechy                                                                     Wykonanie                                                  50 ml mleka podgrzać, tak, żeby było ciepłe dodać drożdże, 1 łyżeczkę cukru, 2-3 łyżki mąki i wszystko rozetrzeć na gładką masę Rozczyn odstawić na ok. 20 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Resztę mleka podgrzać w rondelku i rozpuścić w nim masło. przestudzić Mąkę przesiać do misy miksera, dodać rozczyn, ciepłe mleko i resztę składników. . Wyrobić - u mnie mikserem- ok. 6-8 minut  na jednolite gładkie ciasto .Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1 h).                                                                                                                             Nadzienie: Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne ,starkować na dużych oczkach. Przełożyć do garnka ,dodać masło i cukier, poddusić aż jabłka wyraźnie zmiękną, zdjąć z ognia, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać.                                                                                                                        Gotowe ciasto ponownie zagnieść na stolnicy oprószonej mąką.Z połowy ciasta zrobić walek jak na kopytka tylko grubszy i podzielić na równe kawałki. Można walkować ,ale ja to robię palcami  ,i w środek każdej bułeczki daje 1-2 łyżeczki nadzienia 1.Brzegi zlepić , chowając zlepienie pod spód. Formować okrągłe bułeczki Gotowe bułeczki ułożyć na blachach wyłożonych papierem do pieczenia zachowując 2-3 cm odstęp i posmarować mieszanka rozbełtanego jajka i mleka. Odstawić w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia Bułeczki piec około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C (termoobiegu) lub 200 °C (grzanie góra/dół), jeśli pieczemy z termoobiegiem obie blachy możemy piec jednocześnie. Gotowe bułeczki studzić na kratce. Orzechy zmielić. Przygotować lukier, w tym celu cukier puder utrzeć ze śmietanką na dość gęstą, ale płynną masę, Posmarować nim ciepłe bułeczki i każda posypać orzechami. Smacznego :)                                       WYDAJE SIE ,ŻE DUZO ROBOTY ,ALE TO TYLKO WRAŻENIE...Robia sie bardzo szybko...

 Bagel con crema di glassa    
    Ingredienti per 18 pezzi

         1 uovo grande
       70 g di zucchero
         250 ml di latte
       460 g di farina di frumento
       70 g di burro
     20 g di lievito di birra fresco
     1 stecca di vaniglia
     pizzico di sale

       riempimento

      500g dopo la pelatura mele, mele LU da una ricetta vaso qui
Tutaj
     25 g di burro
     40 grammi di zucchero, come qualcuno piace dolce a piacere
     1,5-2 cucchiai di amido di mais

       smerigliatura

       mezza tazza di zucchero a velo
     2-3 cucchiai di panna da montare

   Inoltre, le arachidi a cospargere cake design: 50 ml di latte per riscaldare, in modo che sia caldo aggiungere il lievito, 1 cucchiaino di zucchero, 2-3 cucchiai di farina e tutto a terra per una superficie liscia soluzioni pasta lasciare riposare per circa 20 min.. in un luogo tiepido a lievitare. Scaldare il resto del latte in un pentolino e sciogliere il burro. fresco Setacciare la farina in una ciotola mixer, aggiungere la soluzione, latte caldo e il resto degli ingredienti. . Impastare - mi mikserem- circa 6-8 minuti su una copertina impasto .Ciasto liscio uniforme e lasciate riposare in un luogo caldo fino a raddoppiare di volume (circa 1 ora).. Ripieno: Lavare le mele, buccia, nuclei taglio, starkować su maglie larghe. Trasferimento di una casseruola, aggiungere il burro e lo zucchero, cuocere a fuoco lento fino a quando le mele sono ben teneri, togliere dal fuoco, aggiungere la maizena e mescolare. Pronti a impastare di nuovo la pasta sulla spianatoia cosparsa mąką.Z metà della pasta da fare per l'ultimo albero solo più spessa e divisa in parti uguali. Si può essere a rotazione, ma lo faccio con le dita, e il centro di ogni pane 1-2 cucchiaini di ripieno 1.Brzegi stare insieme, nascosto sotto aggregazione. Forma panini tondi panini posto pronto su teglie rivestite con carta da forno, mantenendo 2-3 intervallo di cm e diffondere rozbełtanego mescolare uova e latte. Mettere da parte in un luogo tiepido a lievitare di nuovo bagel cuocere circa 10-15 minuti in forno preriscaldato a 180 ° C (forno ventilato) o 200 ° C (riscaldamento / giù) se convezione cuocere entrambi i fogli possono cuocere in una sola volta. Panini pronti a raffreddare su una gratella. Macinare noci. Preparare la glassa, lo zucchero a velo fino a quando la luce per la crema sulla massa piuttosto spessa, ma liscia, Stendere le frittelle e ogni cospargere con le noci. Enjoy :) SIE SEMBRA CHE LAVORO MOLTO, MA SOLO ASPETTO ... Fanno molto rapidamente ...
                                                 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com