niedziela, 9 listopada 2014

Matias z rodzynkami== Matias con uvetta




 Składniki                                                                                                
  • 600g matiasów      
  •   pół szklanki rodzynek                                                                                                                   
  • przecier pomidorowy kupny ,lub wlasnej produkcji Tutaj                                                              
  •   3-4 średnie cebule  
   Zalewa -----na 1lwody                                                                                                                                    
  • pół łyżeczki żółtej gorczycy  
  • 1/4 szklanki octu                                                                                                               
  • 2 liście laurowe                                                                                                                   
  •  2-3 ziela angielskie . 
na 1 litr wody  pół łyżeczki żółtej gorczycy 1/4 szklanki octu 2liście laurowe i 2-3 ziela angielskie .  Wykonanie....                                                                                      Śledzie zalewamy zimną woda z odrobina mleka --na 1l wody 1/4 szkl. mleka --na 3-4 godziny ,aby utraciły nieco soli.Wodę z octem i z liśćmi laurowymi ,oraz zielem angielskim zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia.Wymoczone śledzie układamy w zalewie i pozostawiamy je na około 3 godziny .Rodzynki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy .Obraną cebulkę kroimy w piórka ,sparzamy wrzątkiem ,odcedzamy,i szklimy na rozgrzanym oleju.Do zeszklonej cebulki dodajemy odsączone rodzynki i po chwili przecier pomidorowy ,najlepiej własnej produkcji.Całość doprowadzamy do wrzenia. Ułożyć naprzemiennie w sloiku śledzie ,które zalewamy sosem i znowu sledzie i sos i tak do skończenia produktów .Gotowe śledzie pozostawiamy na kilka godzin do przegryzienia produktów. Teraz  nie pozostaje mi nic innego jak życzyc smacznego.

Matias con uvetta.componenti

     600g matiasów
       mezza tazza di uvetta
     passata di pomodoro comprato, o produzione propria qui
       3-4 cipolle medie

    ----- Inonda su 1lwody

     mezzo cucchiaino di senape gialla
     1/4 di tazza di aceto
     2 foglie di alloro
      2-3 erba inglese.

1 litro di acqua mezzo cucchiaino di senape gialla 1/4 di tazza di aceto e alloro 2liście 2-3 erba inglese. Esecuzione .... Herring versare acqua fredda con un po 'di --na latte 1 litro di acqua 1/4 bicchiere. Latte --na 3-4 ore per aver perso un po' soli.Wodę con aceto e foglie di alloro, pimento e portare ad ebollizione e lasciare ostudzenia.Wymoczone aringhe messo nella marinata e lasciarlo per circa 3 ore .Rodzynki versare acqua bollente e lasciare .Obraną cipolla tagliata a piume, scottature con acqua bollente, scolare e szklimy in oleju.Do hot vetrificati aggiungere l'uvetta sgocciolati, cipolle e concentrato di pomodoro in un momento, migliori produkcji.Całość auto portate a bollore. Inserite il turno nella aringhe vaso, che versare la salsa e di nuovo aringhe e sugo di carne, e così alla fine prodotto .Gotowe aringhe lasciare per qualche ora a masticare prodotti. Ora non mi rimane che augurarvi nulla, ma gustoso ..

Przetwory na widelcu

1 komentarz:

  1. Samodzielnie przygotowane przetwory mają wiele zalet. Przede wszystkim sami wybieramy warzywa czy owoce, które chcemy przetworzyć. Często są to płody z naszego ogródka czy działki, więc mamy pewność, że są ekologiczne i naturalne.

    OdpowiedzUsuń

777pepin777@gmail.com