czwartek, 23 października 2014

wypływająca lawa---lava che scorre

http://kuchniapepin.blogspot.com/search/label/CIASTA






Składniki

  • 1kg twarogu z wiaderka
  • 4-6 łyżek słodkiego kakao
  • 250 ml śmietany słodkiej 30%
  • śmietana- fix lub inny usztywniacz do śmietany
  • 4 łyżki żelatyny /na 1kg serka
  • 6 łyżki cukru
  • 10-12 foremek/ ilosc zalezy od wielkości
  • 10-12 kieliszków
  • 400 g masy krówkowej

Wykonanie




Ubijamy śmietanę na sztywno ,dodając pod koniec ubijania śmietanę fix. .Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w wodzie. Ser miksujemy z cukrem i do niego dodajemy ubitą śmietanę, Do masy serowej dodajemy , żelatynę i miksujemy na małych obrotach. Masę serową nakładamy do foremek/u mnie silikonowe ,bo z nich fajnie sie wyciąga /,pozostawiając część masy do przykrycia wgłębień po kieliszku.-ja pozostawiłam,masy serowej , dwie foremki na zakrycie . W środek masy wciskamy kieliszek/,tak, by nie dochodziły do samego końca. Wszystkie foremki,wkładamy do lodówki ,do stężenia na około 1,5godziny.Wczasie tężenia masy serowej ,przekręcamy kieliszki w foremkach ,aby łatwo potem można było wyjąć. Po stężęniu masy wykręcamy powoli, kieliszki z masy serowej. W powstałe wgłębienie dodajemy masę krówkową ----masę krówkową mieszamy z 4-5 łyżkami mleka. ----Tak przygotowana masa krówkową napełniamy wgłębienia serniczków. i zalepiamy reszta masy serowej. Wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia, na około 30-40 minut. Wyciągamy z foremki ,układamy na talerzyku i posypujemy słodkim kakao przed podaniem.Smacznego






lava che scorre... Ingredienti

     1kg cagliata dal secchio

     4-6 cucchiai di cacao dolce

     250 ml di panna fresca 30%

     fix śmietana- o altro rinforzo a crema

     4 cucchiai di gelatina / per 1 kg di formaggio

     Di zucchero 6 cucchiai

     10-12 stampi / quantità dipende dalla dimensione del

     10-12 bicchieri

     400 g di fondente

esecuzione



Montare la panna a rigida, aggiungendo alla fine della fustigazione fix crema. .Żelatynę Dissolve completamente in acqua. Mescolare il formaggio con lo zucchero e aggiungere la panna montata, aggiungere la cagliata, la gelatina e mescolare a bassa velocità. Abbiamo messo il formaggio in stampi / silicone con me, perché di loro divertente da disegnare /, lasciando parte della massa per coprire i box dopo kieliszku.-ho lasciato il mio, cagliata, due stampi copertura. Nel centro di massa di una pressa / vetro, in modo che non raggiungono alla fine. Tutti gli stampi, mettere in frigo, a una concentrazione di circa 1,5godziny.Wczasie tasso di impostazione cagliata in stampi trasformano gli occhiali da facilmente, allora può essere rimosso. Dopo la concentrazione di massa svitare lentamente occhiali con cagliata. La cavità risultante aggiungere peso krówkową ---- massa krówkową miscelare con 4-5 cucchiai di latte. ---- Massa così preparata krówkową riempire la serniczków cavità. e attaccare il resto della cagliata. Rimettere in frigo ad una concentrazione di, per circa 30-40 minuti. Disegna dagli stampi, mettere su un piatto e cospargere con cacao dolce prima podaniem.Smacznego



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...