Składniki
- 1 kg jabłek
- 2 łyżki miodu -chyba ,że są bardzo kwaśne to więcej
- sok z cytryny
Wykonanie
Jak co roku wśród moich przetworów zimowych nie może zabraknąć tartych jabłek w słoikach.. Polecam! Umyte i osuszone jabłka, obrać, i odrzucić gniazdka nasienne. Zetrzeć na dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Odlać szklankę soku i wymieszać w nim miód do rozpuszczenia Sok z miodem wlać do startych jabłek i wymieszać Przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować na małym ogniu 15-20 minut i mamy już pyszne jabłka w słoikach na zimę :)
Mele in un vaso - Ingredienti
1 kg di mele
2 cucchiai di miele, forse sono molto acida è più
succo di limone
esecuzione
Come ogni anno della mia preparazione invernale non può mancare mele grattugiate in vasi .. Consigliato! Lavato e mele, buccia secca, e gettare il seme di uscita. Grattugiare a maglie larghe e cospargere con succo di limone. Svuotare il bicchiere di succo e mescolare nel miele di sciogliere il succo con il miele versare le mele grattugiate e mescolare wyparzonych Trasferimento a vasetti. Pastorizzato a fuoco lento per 15-20 minuti e abbiamo deliziose mele in vasetti per l'inverno :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com