niedziela, 26 października 2014

Króliczy przysmak Karoliny ----Coniglio delicatezza Carolina

Składniki:
•          4 marchewki
•          ¼ szklanki orzechów włoskich
•          ¼ szklanki rodzynków
•          ¼ szklanki daktyli
•          Masło klarowane
•          Cukier brązowy
•          Płatki migdałoweSposób przygotowania:
  • Surową, drobno startą marchew, orzechy włoskie, rodzynki i daktyle prażymy na patelni na maśle klarowanym przez pół godziny
  • Następnie odkrywamy i prażymy do odparowania soku
  • Dodajemy brązowy cukier
  • Po wystygnięciu lepimy kulki i obtaczamy w płatkach migdałowych      przepis Tutaj                                                                                                                                                                                                                                                                 Coniglio delicatezza Carolina              
                                                                                                                                                                                                                                                                           Ingredienti:

    4 carote

    ¼ tazza di noci

    ¼ tazza di uva passa

    ¼ di tazza di date

    burro chiarificato

    Brown Sugar
    Almond Fiocchi

    Metodo di preparazione:

         Raw, carote finemente grattugiate, noci, uva passa e date prażymy in una padella con il burro chiarificato per mezz'ora
         Poi scopriamo e prażymy evaporare il succo
         Aggiungere lo zucchero di canna
         Una volta raffreddato, lepimy palle e gettato in scaglie di mandorle

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com