Składniki na dżem:
- 1kg brzoskwiń
- 1łyżeczka soku z cytryny
- 50 g pektyny
- 250 g cukru
Umyte i wydrążone z pestek paraguayo, kroimy w kostkę .
Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i mieszamy. Ilość cukru zależy od słodkości owoców. Smażymy przez około 30-35 min..
Dodajemy sok z cytryny i pektynę jabłkową i gotujemy 2 min.
Przygotowany dżem przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zamykamy ,odwracamy do góry dnem.
Jam Paraguayo Ingredienti per la marmellata:
1kg pesche
Succo di limone 1 cucchiaino
50 g di pectina
250 g di zucchero
Esecuzione:
Lavato e Paraguayo semi di cava, tagliata a dadini.
Mettere nella pentola, reinterro lo zucchero e mescolare. La quantità di zucchero dipende dalla dolcezza del frutto. Friggere per circa 30-35 min ..
Aggiungere il succo di limone e pectina fette di mela e cuocere per 2 minuti.
Marmellata preparata traducono in vasetti lavati e wyparzonych, ben chiuso, ci rivolgiamo a testa in giù.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com