piątek, 10 października 2014

Dżem paraguayo ---Jam Paraguayo



Składniki na dżem:
  • 1kg brzoskwiń
  • 1łyżeczka soku z cytryny
  • 50 g pektyny
  • 250 g cukru
Wykonanie:
Umyte i wydrążone z pestek paraguayo, kroimy w kostkę .
Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i mieszamy. Ilość cukru zależy od słodkości owoców.  Smażymy przez około 30-35 min..
Dodajemy sok z cytryny i pektynę jabłkową  i gotujemy 2 min.
Przygotowany dżem przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zamykamy ,odwracamy do góry dnem.
Jam Paraguayo Ingredienti per la marmellata:

     1kg pesche
     Succo di limone 1 cucchiaino
     50 g di pectina
     250 g di zucchero

Esecuzione:

Lavato e Paraguayo semi di cava, tagliata a dadini.

Mettere nella pentola, reinterro lo zucchero e mescolare. La quantità di zucchero dipende dalla dolcezza del frutto. Friggere per circa 30-35 min ..

Aggiungere il succo di limone e pectina fette di mela e cuocere per 2 minuti.

Marmellata preparata traducono in vasetti lavati e wyparzonych, ben chiuso, ci rivolgiamo a testa in giù.
Przetwory na widelcu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com