Składniki:
- 250g makaronu drobnego
- 200g
boczku wędzonego
- 230g chaussee aux moines
- cebula czerwona pokrojona
- 150ml śmietanki
- świeżo
zmielony pieprz
Rozgrzać
piekarnik do 180 ° C
Garnek
z woda doprowadzić do wrzenia ,wrzucić makaron i gotować 4-6
minut
W
międzyczasie podsmażyć boczek na złoty kolor i na papierowych
ręcznikach, osuszyć go z nadmiar tłuszczu.
Obrana
cebulę drobno posiekać i smażyć w tej samej patelni co boczek,
do lekkiego zarumienienia.
Naczynie
do zapiekania wysmarować tłuszczem.
Wymieszać
makaron boczek, cebula, śmietana i pieprz do smaku (nie ma potrzeby
używać soli, bo boczek i ser maja jej dość),Ser przekroić w
plastry cienkie i rozłożyć na makaronie . Wstawić do piekarnika
,zapiekać około 20 minut, do momentu jak ser się zarumieni :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com