środa, 16 marca 2016

chaussee aux moines-zapiekanka

Składniki:


  • 250g makaronu drobnego

  • 200g boczku wędzonego

  • 230g chaussee aux moines
  • cebula czerwona pokrojona
  • 150ml śmietanki
  • świeżo zmielony pieprz
Wykonanie






    Rozgrzać piekarnik do 180 ° C
    Garnek z woda doprowadzić do wrzenia ,wrzucić makaron i gotować 4-6 minut
    W międzyczasie podsmażyć boczek na złoty kolor i na papierowych ręcznikach, osuszyć go z nadmiar tłuszczu.
    Obrana cebulę drobno posiekać i smażyć w tej samej patelni co boczek, do lekkiego zarumienienia.
    Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem.
    Wymieszać makaron boczek, cebula, śmietana i pieprz do smaku (nie ma potrzeby używać soli, bo boczek i ser maja jej dość),Ser przekroić w plastry cienkie i rozłożyć na makaronie . Wstawić do piekarnika ,zapiekać około 20 minut, do momentu jak ser się zarumieni :))




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...