Składniki
- 400 g piersi kurczaka
- bułka tarta,lub panko
- 1-2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- 2 jajka
- oliwa
- 1 cytryna
- 2-3 mandarynki
- pęczek rzodkiewek
Wykonanie
Pierś
Oczyścić ,umyć ,osuszyć i pokroić
wzdłuż na pół .
Teraz musimy zrobić panierkę ::
poszatkować czosnek i połączyć go z połową natki pietruszki.Wszystko dokładnie wymieszać z panko ,lub bułką tartą Dodać
sól i pieprz do smaku -(w małych ilościach) , po czym dobrze ponownie
wszystko wymieszać.
W osobnej misce wymieszać jajka z
sokiem z połowy cytryny.
Przed smażeniem wkładamy rybę do
jajek, a potem obtaczamy w panierce
Rozgrzać oliwę i smażyć w nim
rybę. Można smażyć krótko i dopiekać w piekarniku jak u mnie .
Sałatka:
Rzodkiewki kroimy w plasterki lub kawałki, mieszamy
z cząstkami mandarynki, pozostałą natką, pieprzem, oliwą i
sokiem z połówki cytryny. :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com