Składniki
- około 30 liści rzodkiewek-zielone części z 2 -3 pęczków rzodkiewki
- 100 g mąki
- 50 g parmezanu
- 2 jajka
- 1 duże ,lub 2 małe jabłka
- 20 g kolendry
- 1 łyżka miodu
- sól, pieprz-do smaku
- 80 - 100 g woda
- oliwa extra vergine
- 0,5 łyżeczki octu balsamicznego-do smaku
Wykonanie
Placki
Do miski ,wrzucić mąkę z jajkami i wodą. Wszystko dokładnie wymieszać .Do tej masy dodać parmezan i umyte ,osuszone i pokrojone w paski liście rzodkiewki.
Doprawić całość solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanej patelni z oliwą..
Jabłka
Umyte i obrane jabłko pokroić w kostkę. Oliwę ,sól ,pieprz,oraz
kolendrę , łyżką miodu i ocet balsamiczny,połączyć w misce i dokładnie
wymieszać do połączenia składników.Do tak przygotowanego sosu dodać
pokrojone jabłko.
Pycha! Polecam:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com