sobota, 19 marca 2016

salatka z jablka i liscie rzodkiewki -placuszki



Składniki

  • około 30 liści rzodkiewek-zielone części z 2 -3 pęczków rzodkiewki
  • 100 g mąki 
  •  50 g parmezanu
  • 2 jajka
  • 1 duże ,lub 2 małe jabłka
  • 20 g kolendry
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz-do smaku
  • 80 - 100  g woda
  • oliwa extra vergine 
  • 0,5 łyżeczki octu balsamicznego-do smaku


 Wykonanie
  Placki
Do miski ,wrzucić  mąkę z jajkami i wodą. Wszystko dokładnie wymieszać .Do tej masy dodać parmezan i umyte ,osuszone i pokrojone w paski liście rzodkiewki.

Doprawić  całość solą i pieprzem. Smażyć  na rozgrzanej patelni z oliwą..
Jabłka
Umyte i obrane jabłko pokroić w kostkę. Oliwę ,sól ,pieprz,oraz  kolendrę , łyżką miodu i ocet balsamiczny,połączyć w misce i dokładnie wymieszać do połączenia składników.Do tak przygotowanego sosu dodać pokrojone jabłko.
Pycha!  Polecam:))


Na przednówku - na wzmocnienie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...