wtorek, 22 marca 2016

Wielkanocny kremowy, pikantny sos z maślanki,kminku i awokado


Składniki
  • 1 średnie awokado
  • 3/4 szklanki maślanki
  • sok z połowy cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1/4 szklanki kolendry zielonej
  • 1/4 szklanki majonezu (lub jogurt grecki)
  • 1/2 łyżeczki nasiona kminku świeżo zmielone
  • sól i pieprz do smaku -Trzeba pamiętać ,że majonez jest doprawiany ,więc lepiej posolić po spróbowaniu.
Wykonanie
    Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Jeśli cos zostanie to można przechowywać w lodówce kilka dni :)) ps. jest pyszny , używam go jako dodatek do jajek  i do pieczonego mięsa.:))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...