Składniki
- 240 ml mleka
- 160 gr. rozdrobnione ostry cheddar
- 540gr. kalafiora na parze
- 1 puszka kukurydzy
- 1 posiekana cebula
- 1 szklanka rosołu esencjonalnego, lub bulionu warzywnego
- cała gałka muszkatołowa starta do smaku ,lub jak ktoś nie lubi to pominąć
- sól i pieprz do smaku
- gorącej wody, w celu rozrzedzenia
Zmiksować mleko,ser kalafior,cebulę kukurydzę gałkę muszkatołową z rosołem w podanej kolejności. Po 5 do 6 minutach ,wyłączyć zupa gotowa.
Dodać sól i pieprz do smaku, następnie ponownie zmiksować wlewając tyle gorącej wody, do konsystencji zupy jaką chcemy.
- Łyżka masła,lub oleju kokosowego
- 100 gr. ryżu preparowanego
- 1 malutka płaska łyżeczka kurkumy
- zielona pietruszka
- nitki chilli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com