Składniki
- 200gr. mąki
- 1 łyżka miodu
- 120 ml sok u pomidorowego – jak nie ma soku to 2 łyżki koncentratu i resztę wody do 120ml
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 ml olej roślinny
- 1 łyżeczka ..Sol
- 1 łyżeczka ziół opcjonalnie
Wykonanie
ciasteczka na soku pomidorowego - słoneczne, jasne, pachnące, chudeObie opcje są ciekawe!
myślę, że wiele osób polubi , te chrupiące ciasteczka.
To brzmi nieco dziwnie – ciasteczka ,w których głównym składnikiem jest sok pomidorowy. Lubię piec te ciasteczka i częstować nimi znajomych. To zabawne , jak starają się odgadnąć składniki i jak są zaskoczeni, że są na soku pomidorowym.
Jeśli rozwałkujesz ciasto grubsze - miękkie ciasteczka zostaną , a jeśli cieńsze - chrupiące.
Sok pomidorowy wlać do miski ,dodać olej, sól, miód. Dodać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Ciasto powinno być miękkie.
Przykryć i pozostawić przez 20 minut .
Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubości 0,5 cm na papierze do pieczenia. Pociąć radełkiem ,albo nożem do pizzy na kawałki jakie chcemy. Ułożyć papier z ciasteczkami na blaszkę .
Piec w rozgrzanym piecu w temperaturze 180 ° C, - 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com