Składniki
na 6 słoików 0,5 l
- 2 kg ogórków obranych
- ziele angielskie 2 ziarna na słoik
- czarny pieprz ziarnisty po 3-4 sztuki na słoik
- pęczek kopru -baldachim
- 12 ząbków czosnkuzalewa
- ½ szklanki octu,u mnie ocet jabłkowy tutaj
- 2 łyżki soli
- 8 łyżek pikantnego keczupu
- 4 szklanki wody
Wykonanie
Umyte ogórki obrać ze skorki i
pokroić wzdłuż na cztery części. Składniki zalewy zagotować .
Do słoików włożyć po kilka gałązek
kopru-baldachimy,2 ziela angielskie,4 ziarna pieprzu,2 ząbki
czosnku,oraz pionowo ogórki. Gorącą zalewą zalać ogórki. Słoiki
zakręcić i pasteryzować 5 minut.:))
przepis przywieziony z wakacji ,bo
bardzo nam smakował.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com