piątek, 28 lipca 2017

keczupowe ogórki






Składniki
na 6 słoików 0,5 l
  • 2 kg ogórków obranych
  • ziele angielskie 2 ziarna na słoik
  • czarny pieprz ziarnisty po 3-4 sztuki na słoik
  • pęczek kopru -baldachim
  • 12 ząbków czosnku
    zalewa
  • ½ szklanki octu,u mnie ocet  jabłkowy tutaj
  • 2 łyżki soli
  • 8 łyżek pikantnego keczupu
  • 4 szklanki wody

Wykonanie
Umyte ogórki obrać ze skorki i pokroić wzdłuż na cztery części. Składniki zalewy zagotować .
Do słoików włożyć po kilka gałązek kopru-baldachimy,2 ziela angielskie,4 ziarna pieprzu,2 ząbki czosnku,oraz pionowo ogórki. Gorącą zalewą zalać ogórki. Słoiki zakręcić i pasteryzować 5 minut.:))
przepis przywieziony z wakacji ,bo bardzo nam smakował.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com