Składniki
- 2 - galaretki jagodowe
- 1 galaretka cytrynowa
- 500ml - śmietany 36%
- herbatniki ,lub biszkopty na dno tortownicy
- jagody ,wiśnie brzoskwinie...
Wykonanie
Galaretki
jagodowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody(smak galaretki taki
jak owoce).
Trzecia
galaretkę rozpuścić
w 1¼
gorącej wody. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami -u mnie
pokruszone herbatniki. Posypać dno herbatnikowe ,owocami-jagodami .
Ubić
śmietankę i gdy już jest sztywna ,dodać tężejącą galaretkę
jagodową.(dokładnie połączyć mikserem). Gotową masę śmietanowo - galaretkową wylać na herbatniki z owocami .
Schłodzić
w lodówce. Gdy ciasto zastygnie,zgęstnieje w lodówce ,posypać
,owocami dowolnymi i zalać trzecia tężejącą galaretką. pycha :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com