piątek, 28 lipca 2017

kwasne zelki brzoskwiniowe domowe


Składniki
  • ¾ szklanki soku z cytryny
  • 1 ½ szklanki pociętych na kawałeczki brzoskwiń
  • 2 łyżki miodu,lub syrop klonowego
  • ¼ szklanki żelatyny
Wykonanie
    Brzoskwinie i sok z cytryny zmiksować w blenderze,przez około 30-40 sekund ,aż pojawi się gęstą ciecz. Wlać płyn do rondlu i dodać miód i żelatynę .Trzepaczką ubijać wszystko razem ,na małym ogniu około 5 minut do rozpuszczenia żelatyny.
    Łyżką usunąć pianę z wierzchu. Zdjąć garnek z ognia i wlać mieszaninę do formy na kostki lodu.Pozostawić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę,aż stwardnieją.
    Gotowe wyjąć z formy kwaśne żelki :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

777pepin777@gmail.com