u mnie
- 4 pietruszki z nacią zielona
- 8 marchewek
- 1 cały seler z nacią zieloną
- 4 cebule
Wysuszone na słońcu w dehydratorze i zblendowane warzywa do
wszystkiego. a drugi sloik na foto to buraki.mam go już dwa lata i jestem zadowolona.
Cyt. tutaj
Dehydrator
CI IR D5 Drugiej Generacji
Dehydrator
Counter Intelligence InfraRed D5 jest designerskim i pojemnym
urządzeniem, które doskonale wkomponuje się do każdej kuchni,
nawet tej najbardziej nowoczesnej.
Dehydrator
2 Generacji posiada dwie funkcje suszenia:
Funkcja Słoneczna na podczerwień NIR (Near Infra-Red) daje taki sam
efekt jak suszenie na słońcu. Dzięki czemu suszona żywność
zachowuje swoje cenne właściwości takie jak witaminy m.in.
niezwykle ważną witaminę D, maksymalną ilość enzymów i fito
substancji. Na długie miesiące zachowany jest słoneczny smak
pomidorów, jabłek, śliwek i wielu innych produtów.
Dehydrtor
zapewnia równomierne suszenie za pomocą promieni NIR z utrzymaniem
idealnego poziomu wilgotności. Składniki są suszone od środka na
zewnątrz. Inaczej niż to jest w przypadku zwykłych suszarek, ktore
dmuchają powietrzem i suszą z zewnąrz.
Jest
to jedyny dehydrator, który do suszenia produktów wykorzystuje
promienie podczerwieni (technologia Infra Red).
Tryb Cienia zapewnia tradycyjne suszenie „w cieniu” za pomocą
przepływu czystego i ciepłego powietrza. Produkty są wetdy
dehydrowane suchym powietrzem zamiast podczerwienią.
Dehydrator
posiada niespotykany nigdzie syftem filtracji powietrza, dzięki
czemu odpowadzane powietrze jest świeże i czyste. Dodatkowo dzieki
zastosowaniu różnych trybów pracy jest w stanie również
zatrzymywać ciepłe powietrze w środku, pozostajać tym samym
energooszczędne.
Dehydrator można użyć do przygotowania
takich potraw jak:
- owoce
- warzywa
- zioła
- przyprawy
- grzyby
- nasiona
- orzechy
- mięso
- nabiał
Suszone owoce mają również swoje zdrowotne właściwości:
suszone banany – z racji na dużą zawartość magnezu i potasu pomagają zwalczyć skurcze
suszone jabłka – usprawniają krążenie krwi i pracę serca
suszone maliny – zwalczają komórki rakowe
rodzynki – działają odkwaszająco
suszone śliwki – działają uspokajająco
suszone pomidory – chronią organizm przed wolnymi rodnikami, obniżają ciśnienie krwi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com