Składniki
- 3 duże ząbki czosnku, nieobrane
- 1 dojrzałe awokado
- 1czerwona cebula
- parę liści salaty zielonej
- parę rzodkiewek
- sól,pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Wykonanie
Nieobrane ząbki czosnku upiec na
małej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż
będą miękkie i zarumienione od 4-8 minut .
Z ostudzonych zdjąć skórkę i
rozgnieść w moździerzu z łyżeczką soli na miazgę .
Do miazgi dolewać po łyżeczce oliwy
z oliwek ciągle ucierając w moździerzu.
Gęstość dressingu zależy od
upodobań indywidualnych. Do miski włożyć umyte listki sałaty
,na to pocięte na kawałki rzodkiewki.
Obrać i pokroić w kostkę
awokado,dodać do miski ,następnie pokroić czerwoną cebulę i
dołożyć do miski. Całość skropić gotowym dressingiem
,wymieszać .:))
Mmm, ale pyszności. =)
OdpowiedzUsuńkolacja nasza
UsuńWhat's up, I would like to subscribe for this blog to take newest updates, therefore where can i do it please
OdpowiedzUsuńassist.