- 4-5 ziemniaków (450-500g)
- 5 plastry boczku ,lub szynki ,lub mięso z rosołu
- 5 jaj
- 300 ml mleka
- 3 łyżki mąki
- 150-200g sera żółtego
- sól
i pieprz do smaku
- olej
- awokado pokrojone w kostkę i do tego sos śmietana z czosnkiem .
foto z tel.
Umyte
ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej wodzie około 18-20 minut
( al dente). Ostudzone i obrane ,pokroić w talarki.
Mleko
wymieszać z mąka , dodać ubite jajka z solą i pieprzem.
Naczynie
żaroodporne wysmarować olejem .W naczyniu układać talarki
ziemniaków,na to położyć pokrojoną wędlinę .Całość
przykryć przygotowanym sosem z jajek i mleka. Na wierzchu ułożyć
kawałki sera żółtego.
Piec
25 do 30 minut, w nagrzanym piekarniku 200 ° C Podawać z kawałkami mango i dowolnym sosem ,lub keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com