Składniki
- 375 ml
słodkiego mleka
- 125 ml wody
- 2 jaja
- 30 dag mąki
pszennej
- 1 łyżeczka
cukru
- olej
kokosowy do smarowania patelni – lub inny
- sól
farsz
- 2-3 ząbki czosnku
- olej kokosowy do smażenia-lub inny
- sól i pieprz do smaku
- 250 g szpinaku świeżego
Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać na jednolitą masę. Konsystencja powinna być nieco gęsta. Na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu każdorazowo wylewać porcję ciasta, rozprowadzając równomiernie na całej patelni. Smażyć 2 minuty z jednej strony,następnie naleśnik przewrócić na drugą stronę i lekko podrumienić.Szpinak umyć ,odsączyć .Obrany i posiekany drobno czosnek podsmażyć na oleju kokosowym,dodać liście szpinaku,wszystko poddusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem do smaku Usmażone naleśniki faszerować szpinakiem..:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com